Președintele american Donald Trump a declarat că starea sa de sănătate este foarte bună, după ce a finalizat prima fază a controlului medical anual, informează Mediafax.

Donald TrumpFoto: Flickr/ Gage Skidmore

Liderul de la Casa Albă a precizat că prima fază a controlului a fost efectuată sâmbătă la Centrul Medical Militar Walter Reed din Washington.

„Totul foarte bine (Grozav!). Voi finaliza anul viitor”, a scris Trump pe Twitter.

Stephanie Grisham, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, a comunicat că preşedintele a vizitat personalul medical şi le-a mulţumit pentru că au avut grijă de militarii americani răniţi.

„Preşedintele este în continuare sănătos şi energic, aşa cum arată mitingurile electorale la care participă de mai multe ori pe săptămână în faţa a mii de americani”, a adăugat Grisham, fără să ofere mai multe detalii.

În urma controlului medical anual efectuat la începutul lui 2019, Sean Conley, medicul personal al președintelui SUA, nota că Trump prezintă o stare de „sănătate foarte bună” în ciuda faptului că a mai luat în greutate, fiind la limita obezității. Preşedintele a fost sfătuit în acel moment să-şi monitorizeze dieta și să facă exerciţii fizice.