"Joker", de Todd Philips, va deveni în acest weekend primul film nerecomandat minorilor sub 17 ani care depăşeşte pragul de încasări de 1 miliard de dolari, scrie Mediafax.

JokerFoto: Screenshot via Youtube

În prezent, "Joker" are încasări de 999,1 milioane de dolari. "Joker" se poate lăuda cu o astfel de performanță și în condițiile în care nu a fost încă lansat în China, de unde ar mai putea obține încasări de o jumătate de milion de dolari, potrivit specialiștilor.

Prin comparaţie, filmele nerecomandate minorilor cu vârsta sub 17 ani "Deadpool 2", lansat anul trecut, şi "Deadpool" (2016), ambele cu Ryan Reynolds, au avut încasări de 785 de milioane de dolari, respectiv 783 de milioane de dolari.

Săptămâna aceasta, "Joker" a devenit şi cel mai profitabil film realizat vreodată după benzi desenate, după ce a obținut încasări de 15 ori mai mari decât costurile de producție, care s-au ridicat la 62,5 milioane de dolari, potrivit Forbes.

Prin comparație, "Răzbunătorii: Sfârșitul jocului/ Avengers: Endgame", de Anthony și Joe Russo, devenit anul acesta lider în topul filmelor cu cele mai mari încasări din istorie (2,796 miliarde de dolari), a avut un buget de 356 de milioane de dolari. De asemenea, "Venom", cu Tom Hardy, a avut încasări de 854 de milioane de dolari, la un buget de 90 de milioane de dolari, iar "Deadpool" a avut o producţie de doar 58 de milioane de dolari.

Lungmetrajul "Joker" a primit premiul Leul de Aur la Festivalul de la Veneţia 2019. O producție DC Comics, realizată după benzi desenate, filmul prezintă originea personajului Joker, un criminal sarcastic, interpretat de Joaquin Phoenix, în orașul Gotham, undeva la începutul anilor '80. Criticii de film au considerat că interpretarea lui Joaquin Phoenix este strălucitoare, dar, în același timp, înfricoșătoare.

Filmul este cotat cu mari șanse pentru o nominalizare la Oscar 2020.