​Ca doi copii la școală, așa se comportă atât fostul, cât și actualul ministru al Finanțelor. Primul copil spune: - Am descoperit că ai furat creta. Celălalt: - Nu am furat, ia hai, după ore, în curtea școlii. Acum toată școala așteaptă ca orele să treacă mai repede pentru a viziona bătaia. Cam așa se poate descrie ce s-a întâmplat ieri între Florin Cîțu și Eugen Teodorovici, cu exagerări de ambele părți. HotNews.ro a dat declarațiile lui Cîțu aici, iar cele ale lui Teodorovici aici.

Eugen Teodorovici, in fata sediului ASEFoto: Hotnews

În cazul de față, curtea școlii ar fi trebuit să fie Aula Magna a Academiei de Studii Economice (ASE), iar bătaia programată, o dezbatere ce trebuia să aibă loc la ora 12:00.

Până la urmă, am decis să merg să văd dacă vine Cîțu la dezbatere, deși aveam informații că nu va fi prezent. Probabil nu l-a lăsat partidul. În fine.

Acolo, dincolo de jurnaliști, din când în când se mai opreau persoane tinere, băieți și fete deopotrivă, care doreau să-și facă selfie cu Teodorovici, în fața sediului ASE. Se opresc, își fac poză, ministrul zâmbește și așa mai departe.

Mândru, fostul ministru se „priponește” bine în fața camerelor, iar jurnaliștii încep să pună întrebări la care Teodorovici răspunde distrat.

„Am crezut și cred că este corect față de toți cei care doresc să știe exact situația financiară a țării, care este situația bugetului, mai ales că s-a vorbit foarte mult în ultima perioadă despre fel de fel de subiecte și fără argumente, am crezut că este corect să venim astăzi la Academia de Studii Economice, să discutăm, să avem o dezbatere împreună cu domnul ministru în funcție, Vasile Cîțu. Din păcate, așa cum vedeți și dumneavoastră, această invitație nu a fost onorată. Mă dezamăgește încă o dată pentru că o astfel de dezbatere ar fi făcut bine atât celor care cunosc economia și s-ar fi convins de situația reală și mai ales tututor cetățenilor care așteaptă astfel de confruntări utile pentru întreaga economie”, a spus Teodorovici.

În rest, a vorbit, în principiu, despre aceleași lucruri ca în conferința de ieri (joi), dar cu alte cuvinte.

La final, o tânără blondă, blond platinat, care aștepta de ceva vreme să termine jurnaliștii cu întrebările, a primit ce a dorit de la Teodorovici: o poză împreună, la care să se vadă sediul ASE în spate.

Încercând să intru în sediul ASE, acolo unde se află Aula Magna, trec de prima ușa, apoi de cea rotativă, iar pe urmă sunt întâmpinat de un paznic al Academiei. Știa deja de ce vin.

Mi-a zis că nu poate intra nimeni, cu excepția personalului academiei, iar acest lucru i s-a spus de dimineață, de când a intrat în tură.

Rectorul este plecat într-o delegație în Egipt, iar fără aprobările acestuia, sala nu poate găzdui o dezbatere.

Așadar, l-am apelat pe rectorul ASE, Nicolae Istudor, iar acesta ne-a spus că: În timpul campaniei electorale, la ASE nu se poate organiza niciun fel de dezbatere de acest gen, fiind o decizie în acest sens, iar el nu a dat aprobare pentru așa ceva.

În concluzie, chiar dacă venea Florin Cîțu la ASE, nu avea ce face, nu putea ține o dezbatere pentru că ASE-ul nu-i lăsa în Aula Magna. Poate doar pe stradă... în fața Academiei, sub bila de pe clădire.