Ziua Internațională a Bărbatului – află când celebrăm ziua bărbatului. Eveniment inaugurat în Trinidad și Tobago în anul 1999, ziua internațională a bărbatului este un eveniment anual celebrat cu scopul de a ne concentra atenția pe sănătatea bărbaților și a băieților, dar și cu scopul de a promova egalitatea între sexe. Ziua bărbatului a fost declarată pe data de 19 noiembrie, iar evenimentul este celebrat în peste 60 de state, printre care India, China și Statele Unite. Încă din anii 1960 a existat solicitarea pentru o zi internațională a bărbatului, moment în care s-a raportat faptul că mulți bărbați încearcă să transforme ziua de 23 Februarie în ziua lor, drept echivalentul zilei de 8 Martie, Ziua Internațională a Femeilor, potrivit Click.ro.

UtileFoto: Colaj foto

Topul alimentelor care încetinesc îmbătrânirea pielii. Îmbătrânirea este un proces normal, accentuat de diverse aspecte precum poluarea, expunerea excesivă la soare, îngrijirea necorespunzătoare a pielii şi alimentaţia greşită. Nutriţioniştii sunt de părere că un plan de dietă care include alimente prietenoase cu pielea va ajuta la reducerea semnelor îmbătrânirii şi va creşte perioada în care să vă bucuraţi de un ten fără riduri, cu aspect mai tânăr. Bogată în vitamina C, lămâia are numeroase beneficii pentru piele. Legume verzi au beneficii excepţionale pentru sănătate, dar şi pentru piele. Conţin o cantitate bogată de calciu, fosfor şi vitamine precum A, C, K, B 1 şi 2. Migdalele furnizează o cantitate mare de vitamina E, fiind recunoscute datorită beneficiilor pe care le au asupra pielii, conform Adevărul.

Frasinul, un excelent antireumatic naturist. Folosit pe scară largă în tâmplărie şi pentru fabricarea instrumentelor muzicale, frasinul este util şi pentru tratarea unor probleme de sănătate precum reumatismul, litiaza urinară, constipaţia sau eczemele. În tradiţia populară, frasinul (Fraxinus excelsior) era considerat un remediu eficient pentru durerile reumatice, gută şi boli de rinichi. Cenuşa de frasin se punea pe răni, iar frunzele se adăugau în apa de baie pentru uşurarea durerilor cauzate de gută sau se utilizau sub formă de ceai pentru boli renale. De la frasin se pot folosi scoarţa, frunzele, mugurii şi fructele, notează Click.ro.

Secretul oamenilor care nu se îmbolnăvesc de inimă, niciodată. Aceste alimente scad nivelul grăsimilor din sânge și previn îmbătrânirea arterelor. Membrii unui trib din America de Sud, cu un stil de viață foarte activ, au cele mai sănătoase artere coronare dintre toate populațiile studiate. Populația Tsimane, care trăiește în jungla amazoniană din Bolivia, își petrece cea mai mare parte a zilei vânând, pescuind, cultivând și adunând fructe și nuci, iar dieta de bază este una bazată în special pe carbohidrați, cu puține proteine și grăsimi. Oamenii de știință care au efectuat teste pe sute de bărbați și femei din cadrul acestui grup au descoperit că aproape 9 din 10 persoane aveau arterele curate și nu prezentau nici un risc de boli de inimă, arată Doctorul Zilei.

Anumite produse din plante folosite de bolnavii de cancer le pot face mai mult rău decât bine. Terapiile anticancer complementare pot face mai mult rău decât bine, unele preparate pe bază de plante precum usturoi, ginseng şi ghimbir putând întârzia procesul de cicatrizare a rănilor. De exemplu, preparatele medicinale pe bază de usturoi, ghimbir şi ginkgo biloba pot întârzia procesul de cicatrizare a pielii după răspândirea cancerului mamar, potrivit profesorului Maria Joao Cardoso, şeful departamentului de chirurgie oncologică de la Champalimaud Cancer Centre din Lisabona, Portugalia. Cardoso a mai spus că este extrem de important ca pacienţii să ceară medicilor informaţii înainte de a testa terapii complementare, după ce cancerul s-a răspândit la piele. Acest lucru se întâmplă în 20% dintre cazurile de cancer mamar şi într-un procent mai mic în cazul altor cancere, relatează Descoperă.ro.