Comisia Europeană a lansat o procedură de infringement împotriva Regatului Unit pentru că nu a nominalizat un comisar UE - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1145luni 26 oct 2020

Comisia Europeană a lansat o procedură de infringement împotriva Regatului Unit pentru că nu a nominalizat un comisar UE

de N.O. Joi, 14 noiembrie 2019, 19:40
- a A+
Imagine
Comisia Europeană a inițiat, joi seară, procedura de sancționare a Marii Britanii pe motiv că a refuzat să nominalizeze un comisar european.


"Ca gardian al tratatelor, Comisia Europeană a trimis astăzi o scrisoare de notificare oficială a Regatului Unit de încălcarea obligațiilor Tratatului UE prin faptul că nu a nominalizat un candidat pentru postul de comisar european. Regatul Unit trebuie să transmită până vineri, 22 noiembrie, cel târziu punctele de vedere. Scurta perioadă de timp este justificată de faptul că următoarea Comisie trebuie să preia conducerea cât mai curând posibil", arată comunicatul Comisiei Europene.

Într-o scrisoare transmisă pe 13 noiembrie de către Regatul Unit, autoritățile britanice consideră că nu sunt în poziția de a sugera un candidat pentru un post de comisar UE. Cu toate acestea Comisia Europeană amintește că un stat membru nu poate invoca prevederi existente în sistemul legal din țară pentru a justifica eșecul de a respecta obligațiile UE.

Marea Britanie ar urma să se retragă din Uniunea Europeană la sfârşitul lunii ianuarie.

Guvernul Boris Johnson a anunţat că va nominaliza un comisar european după scrutinul legislativ anticipat din 12 decembrie, potrivit Mediafax.


2090 de afisariEnglezii si-au pierdut simtul umorului
Amerlocu [utilizator], Joi, 14 noiembrie 2019, 20:28
+2/6
Trebuiau sa-l nominalizeze pe Nigel Farage.
sa vezi ce contributor net va fi dupa
stefan2008 [utilizator], Joi, 14 noiembrie 2019, 23:56
+2/6
Toti anii astia UK (a doua econimie a Europei dupa Germania) a contribuit mai putin decat Italia la bugetul UE tocmai pentru ca UE le dadea mai toti banii inapoi.
Sa vezi ce fain contributor onest si fara o droaie de exceptii va fi dupa infrigement ;-)
inca 4 comentarii comenteaza