Aberații electorale, marca PSD : Fifor acuză "cenzura" pentru că internauții au raportat fake news-ul distribuit masiv de social-democrați la adresa lui Iohannis - Hotnews Mobile
1 € 1 USD joi 09 iul 2020

Aberații electorale, marca PSD : Fifor acuză "cenzura" pentru că internauții au raportat fake news-ul distribuit masiv de social-democrați la adresa lui Iohannis

de DG Joi, 14 noiembrie 2019, 10:58
- a A+
Imagine
După ce pesediștii au executat marți seara o comandă de partid distribuind masiv pe rețelele sociale un fake news potrivit căruia președintele Klaus Iohannis ar fi avut cască în timpul conferinței maraton, printre aceștia numărându-se și primarul general Gabriela Firea, acum, secretarul general al PSD, Mihai Fifor, acuză "raportacii" lui Iohannis care ar fi sesizat Facebook pentru blocarea postărilor.


"De vreo două zile, după ce Iohannis a refuzat în mod rușinos dezbaterea, PNL a aruncat în luptă o specie nouă activiști online: "raportacii". Spre deosebire de postaci, care sunt plătiți să-l laude pe președinte, "raportacii" au misiunea de a trimite în mod coordonat plângeri la Facebook împotriva conturilor care îl deranjează pe Herr Iohannis", a scris Fifor, pe rețeau socială, fără să spună absolut nimic despre fake news-ul distribuit de colegii săi de partid, ca reacție la conferința de presă a președintelui.

El mai susține că raportarea fake news-ului respectiv este nici mai mult nici mai puțin decât "o nouă formă de cenzură".

"Ca în multe alte cazuri, algoritmii Facebook sunt păcăliți și chiar se închid sau se suspendă conturile celor care și-au permis să spună că Iohannis este un fricos. Este o nouă formă de cenzură, realizată de "raportacii cu simbrie" ai lui Iohannis, pe lângă embargoul din presa internațională, impus prin blocada corespondenților locali, față de orice știre care arată că "împăratul este gol", a continuat el.

Fifor mai susține că suprimarea "libertății de exprimare" s-a întors mereu împortiva celor care au susținut astfel de practici: "Herr Iohannis, vă spun un adevăr istoric: toți politicienii care au încercat să cenzureze libera exprimare a propriului popor au sfârșit-o prost!"

O nouă linie de atac a pesediștilor pe Facebook unde lideri ai partidului, între care Gabriela Firea, au distribuit un colaj foto susținând că președintele Klaus Iohannis purta cască în ureche la conferința de presă de la sediul PNL. O imagine surprinsă la fața locului demonstrează însă contrariul, că șeful statului nu purta cască.

Fotograful Octav Ganea de la Inquam Photos a postat și el pe Facebook o imagine care demontează teoria că Iohannis purta cască, precizând că "chiar si atunci când suntem scosi din sala reușim să demontăm știrile false".
Mai mult în timpul conferinței de presă, Iohannis a fost întrebat dacă poartă cască în ureche și a arătat că nu.


9515 afisarinea Racheta Balistica
levierul [utilizator], Joi, 14 noiembrie 2019, 11:06
+15/15
lasa-ne bai nea Racheta. Spre deosebire de sefa ta Veo, tu nu esti atat de prost incat sa nu iti dai seama ca nu te pricepi la nimic.
Nu veti intelege
ABBV [utilizator], Joi, 14 noiembrie 2019, 11:17
+15/15
niciodata, cinstea si corectitudinea. Sunteti doar pus pe invarteli si furturi. Pe care le puneti pe seama altora. Marca PSD, daca nu mai lasi hotul sa fure inseamna ca esti om rau. Atat intelege partidul ala, aia care nu ne lasa sa furam sunt oameni rai.
inca 11 comentarii comenteaza
Cookie Settings