Incendiile care devastează de aproape o săptămână coasta de est a Australiei s-au soldat cu moartea a patru persoane, potrivit ultimului bilanţ anunțat joi de poliţie şi citat de AFP, scrie Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Trupul unei persoane a fost descoperit în apropierea oraşului Kempsey, din statul New South Wales (sud-est) - una dintre numeroasele zone afectate de incendiile de vegetaţie. Potrivit poliţiei, cadavrul ar putea aparţine unui bărbat de 58 de ani, care locuia într-o cabană şi nu mai fusese văzut de vineri.

Alte trei persoane au murit în New South Wales, statul cel mai afectat de incendiile de vegetaţie care au făcut ravagii de-a lungul coastei de est a Australiei încă de vineri, provocate de vânturile violente, de temperaturile caniculare şi de vegetaţia uscată.

Sute de case au fost deteriorate sau distruse şi peste un milion de hectare de vegetaţie au fost mistuite de flăcări.

Sezonul incendiilor din Australia a început devreme în acest an, în luna octombrie, cu peste 1,1 milioane de hectare distruse, mai mult decât totalul hectarelor mistuite de flăcări în ultimele trei sezoane de incendii, a precizat acelaşi serviciu de pompieri.

Din cauza riscului pronunţat de incendii, pe teritoriul statului New South Wales, cel mai populat din Australia, peste 150 de unităţi de învăţământ, de la şcoli primare la licee, rămân închise.