​Klaus Iohannis nu-i dă un răspuns invitației Vioricăi Dăncilă de a participa la dezbatere înaintea turului II. Șeful statului a declarat luni seară că se va concentra pe întâlnirile cu alegătorii, acuzând PSD că încearcă „să atragă atenția prin tot felul de manevre”.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Vedeți, PSD încearcă să atragă atenția prin tot felul de manevre. Pot să vă spun de pe acum - urmează, sigur, să discut și cu colegii în ședința de campanie - eu mă voi concentra pe întâlnirile cu alegătorii în campania pentru turul doi”, a spus Iohannis, întrebat despre o dezbatere cu Dăncilă.

Șeful statului a declarat luni seară, la sediul de campanie al PNL, că a făcut deja primele analize după primul tur al prezidențialelor, în urma căruia s-a clasat pe primul loc, cu peste 37% din voturi.

„Sunt două lucruri pe care vreau să le subliniez. Noua legislație privind votul în Diaspora, pe care am solicitat-o imperativ după referendumul reușit din mai, a fost foarte importantă, a înlesnit semnificativ votul în străinătate și, în acest fel, am avut un record de participare și nu s-a mai stat la coadă. Le mulțumesc românilor din Diaspora pentru participarea masivă și, acum că am aflat și cum au votat, le mulțumesc și personal”, a spus Klaus Iohannis.

„Al doilea lucru: vedeți deja că PSD încearcă tot felul de manevre și vreau cu această ocazie să le cer românilor maximă vigilență când este vorba de PSD. Maximă vigilență nu înseamnă să ne temem, dar înseamnă să fim foarte atenți și să mergem la vot. Ar fi foarte, foarte păcat să repetăm greșeala din decembrie 2016, când prin absenteismul românilor la alegerile parlamentare a fost adus la putere PSD și, iată, am avut nevoie de aproape trei ani până i-am înlăturat de la butoanele puterii”, a mai afirmat Iohannis.

CITEȘTE ȘI:

Dăncilă vrea cel puțin două dezbateri cu Iohannis înaintea turului II. Scrisoarea staff-ului de campanie al PSD, transmisă liberalilor

Universitatea din București și Europa FM îi invită pe Iohannis și Dăncilă la o dezbatere pentru turul doi. Când și unde ar urma să aibă loc