Cititorii au ocazia foarte rară și fascinantă de a intra în cabina de pilotaj, de a afla mai multe decât știu de regulă pasagerii și de a înțelege mecanismele, termenii și procedurile care fac din industria aviației cea mai sigură și mai rapidă modalitate de a ajunge dintr-un punct în altul de pe glob, precum și o referință pentru multe alte industrii. Ghizi le vor fi comandantul Emil Dobrovolschi și cunoscutul trainer Octavian Pantiș, autorii carții Dark Cockpit, publicată de editura Publica.

Dark Cockpit. Cum să comunici, să conduci și să fii în control tot timpul, ca un comandant de aeronavăFoto: Hotnews

Cartea va fi lansata la București luni, 11 noiembrie, ora 18:30, la Seneca AntiCafe (str. arh. Ion Mincu, nr. 1). Alături de autori, vor vorbi la eveniment și cdt. Mircea Boștină, și președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român - Mihai Covaliu. Accesul este gratuit în limita locurilor disponibile.

În orice moment, în aer sunt cel puțin 25.000 de avioane comerciale. Acest trafic imens – în aer, în aeroporturi și în cabinele avioanelor – nu ar fi posibil fără un know-how extrem de bine pus la punct. Cartea Dark Cockpit este prima care intră în acest tezaur de know-how și îl pune la dispoziția oricui dorește să obțină performanțe ridicate în propriul domeniu de activitate, oricare ar fi acela.

În societate și în business există o nevoie acută de principii, reguli și recomandări testate, sănătoase și valoroase, cum sunt cele descrise în această carte. Formatul este unul deopotrivă foarte prietenos, practic și palpitant, cu exemple, noutăți, checklisturi și teme de reflecție pentru cititori.

Emil Dobrovolschi este pilot la Tarom din 1994 și a urcat toate treptele ierarhiei profesionale: copilot pe avionul Antonov 24, comandant de aeronavă și instructor pe avionul ATR 42/72, comandant și instructor-examinator Airbus 320 și Airbus 310, pilot de recepție și control și comandant al misiunilor speciale – deplasările membrilor Guvernului și ale președintelui României. Are o vastă experiență managerială, ocupând de-a lungul anilor diverse funcții de conducere în compania Tarom, cea mai importantă fiind cea de Director Operațiuni Zbor. Este și un speaker pasionat, fiind invitat frecvent la nenumărate evenimente, unde le vorbește oamenilor tocmai despre profesionalism și motivație.

Octavian Pantiș este unul dintre cei mai apreciați autori români de business. A scris Musai List (editura Publica, 2012), de departe cea mai vândută carte din categoria ei, audiobook-urile Time Management, Practical Leadership, Change Management și Communication Skills și este coautor al cărții SHIFT, publicată în întreaga lume. Este unul dintre cei mai vechi antreprenori din piața de training și consultanță din România, activând din 1998. Compania sa, Qualians, a fost declarată de patru ori Partner Country of the Year de rețelele internaționale din care face parte și de două ori Compania de Training a Anului în România. Ca trainer a câștigat o serie de premii – „Trainer of the Year”, „Best Speaker” –, dar un loc aparte îl păstrează Premiul pentru Training primit la Gala CARIERE 10 Ani, pentru „standardul înalt și pasiunea aduse industriei de training”. Este membru al USA National Speakers Association.

Lansarea cărții la București:

Luni, 11 noiembrie, 18:30, la Seneca AntiCafe (str. arh. Ion Mincu, nr. 1) Alături de autori, vor vorbi la eveniment și cdt. Mircea Boștină, și președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român — Mihai Covaliu. Accesul este gratuit în limita locurilor disponibile.

Sâmbătă, 23 noiembrie, ora 16:00, va avea loc lansarea cărții de la Gaudeamus, în cadrul standului de carte al editurii Publica (Rompexpo, pavilion B2, stand 62). Alături de cei doi autori, vor vorbi trei invitați speciali: cdt. Mircea Boștină, multiplul campion olimpic și mondial — Mihai Covaliu, și Ömer Tetik, CEO Banca Transilvania.