Orban, despre votul în Diaspora: Procesul decurge în bune condiții. Modificările la lege dau rezultate/ Aurescu: Ne bucură că un număr mare de români au venit la vot - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2964joi 09 iul 2020

Orban, despre votul în Diaspora: Procesul decurge în bune condiții. Modificările la lege dau rezultate/ Aurescu: Ne bucură că un număr mare de români au venit la vot

de DG Sâmbătă, 9 noiembrie 2019, 14:45
- a A+
Imagine
Procesul electoral din Diaspora decurge în bune condiții, a declarat sâmbătă premierul Ludovic Orban, adăugând că modificarea legislației dă acum rezultate, chiar dacă mai sunt unele sincope legate de înlocuirea delegaților în secțiile de votare.


"Procesul decurge în bune condiții. Modificările la lege dau rezultate. (...) Sigur că au apărut mici situații legat de viteza foarte lentă de reacție a Biroului Electoral Central în cursul zilei de ieri în cazul suplimentării de delegați la secțiile de votare. (...) Astăzi au fost în jur de 130 de cereri de înlocuire a delegaților (care nu s-au prezentat la secțiile de votare-n.red)", a declarat Orban.

El a explicat că sunt luate măsurile necesare pentru înlocuirea titularilor care nu s-au prezentat, astfel încât să fie asigurat personalul necesar în secții, ținând cont și de faptul că cei mai mulți români din afara graniței vor veni la urne, cel mai probabil, sâmbătă și duminică.

Orban a mai spus că și stiuația operatorilor de tablete este "relativ bună".

La rândul său, ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a declarat că problema supleanților trebuie rezolvată de președintele secției de votare care este în subordinea BEC, nu a MAE, însă ministerul face tot ce ține de el pentru a sprijini logistic procesul.

"Ne bucură faptul că un număr mare de români au venit să voteze, deși ieri a fost o zi de lucru. Am încercat să rezolvăm punctual diversele probleme care ne stau nouă în competență", a completat Aurescu.


3608 afisari??
Malone_M [utilizator], Sâmbătă, 9 noiembrie 2019, 19:42
+4/4
Iata ce scrie o publicatie romaneasca online: "Mobilizare masivă în diaspora, au votat peste 250.000 de români/ Numărul alegătorilor l-a depășit deja pe cel din 2014 din primul tur". Si mai sunt cateva ore pana la inchidere azi plus toata ziua de maine.
Sigur ai surse bune de informare sau incerci sa induci ideea ca daca diaspora e delasatoare, cei din tara de ce-ar fi mai harnici? Nu va mai saturati de papat handel, dragii lingai de koor rosu.
Comment sters de user
polonyca [anonim], Sâmbătă, 9 noiembrie 2019, 15:22
-1/1
inca 2 comentarii comenteaza
Cookie Settings