Europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan a votat pentru alegerile prezidențiale, sâmbătă, la Ambasada României din Berlin, el precizând că a ales această secție pentru că în urmă cu 30 de ani, pe 9 noiembrie 1989 a avut loc dărâmarea Zidului Berlinului, care a înlesnit căderea comunismului în România.

Siegfried MuresanFoto: Captura video

Acesta a spus că a votat la Berlin, deși locuiește în țară, pentru a fi alături de românii din diaspora.

”Votez în diasporă pentru a fi alături de românii din diasporă care au fost alături de noi când am avut nevoie de ei, pentru a-i informa că pot vota astăzi și mâine. E mult mai ușor, sunt mult mai multe secții de votare decât au fost până acum”, a spus Mureșan.

De asemenea, acesta a explicat și de ce a ales fix Berlinul pentru a vota în diaspora.

”Am ales să votez la Berlin din următorul motiv - astăzi este 9 noiembrie, iar în urmă cu exact 30 de ani, pe 9 noiembrie 1989 a căzut Zidul Berlinului, iar căderea Zidului Berlinului a reprezentat și pentru noi, pentru România calea spre libertate, spre democrație, spre Europa. Vrem o Românie europeană, vrem o Românie bine condusă, vrem o Românie în care școlile să fie ca în Europa, spitalele să fie ca în Europa, autostrăzile să fie ca în Europa. Tocmai pentru a arăta importanța momentului 9 noiembrie 1989, când a căzut Zidul Berlinului, care a înlesnit căderea comunismului, a permis Revoluția română, de aceea am ales să votez la Berlin”, a declarat Siegfried Mureșan după ce a votat.