​Oportunitatea de a progresa în discuțiile cu Statele Unite se diminuează, a declarat vineri un diplomat nord-coreean, adăugând că Phenianul se așteaptă la pași reciproci din partea Washingtonului, relatează Reuters, citat de Mediafax.

Trump pune piciorul in Coreea de Nord si da mana cu Kim Jong UnFoto: Captura YouTube

„Am oferit Statelor Unite suficient timp și ne așteptăm la un răspuns până la sfârșitul acestui an. Trebuie să spun că oportunitatea se diminuează în fiecare zi”, a declarat diplomatul.

„Dacă ar exista un element constructiv, un semnal, am fi pregătiți oricând să avem o întrevedere, însă dacă va avea din nou loc o întâlnire în cadrul căreia doar vom discuta, fără rezultate, atunci nu suntem interesați”, a adăugat acesta.

Diplomatul a reiterat că sancțiunile impuse de Statele Unite asupra Coreei de Nord constituie o insultă și trebuie ridicate. Termenul de la sfârșitul anului, setat pentru încheierea negocierilor, a fost solicitat de liderul de la Phenian, Kim Jong-un, în aprilie, ca urmare a eșecului summitului din Vietnam dintre acesta și omologul său american, Donald Trump.