​Zeci de români din diaspora au votat în prima zi a alegerilor prezidențiale 2019, printre aceștia și liberalii Rareș Bogdan, Robert Sighiartău și Viorel Badea, la Roma, dar și Eugen Tomac de la PMP, la Chișinău.

HotNews.roFoto: Hotnews

Europarlamentarul Rareș Bogdan, secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, dar și senatorul liberal Viorel Badea au votat, vineri, la alegerile prezidențiale în Roma, Bogdan afirmând că a ales capitala Italiei ”din respect pentru Diaspora și cei care au fost umiliți”, potrivit Mediafax.

La rândul său, Robert Sighiartău a spus că a votat pentru o Românie normală. ”Am votat pentru o Românie europeană, pentru o Românie occidentală. Împreună cu președintele României, cu oamenii de bună credință ne dorim ca următorii cinci ani să fie ani buni, să fie cinci ani de zile de construcție a României, în care vrem să dăm un semnal ca românii care sunt aici să se întoarcă în România”, a punctat secretarul general al PNL. De asemenea, Viorel Badea a spus că sunt ”trei zile pentru zece ani de bunăstare în România”.

La rândul său, liderul PMP, Eugen Tomac, a votat, vineri dimineață, la Chișinău la alegerile prezidențiale, afirmând că a devenit o tradiție să își exprime votul pentru alegerile prezidențiale în capitala Republicii Moldova. El a mai spus că a votat ”singurul candidat unionist, profesorul Paleologu”.

El i-a îndemnat pe cei care au și cetățenie română să meargă să voteze.