Vremea va fi deosebit de caldă în toată țara, sâmbătă şi duminică, cu temperaturi de 23-24 de grade şi cu şanse mici de ploaie, potrivit meteorologilor.

HotNews.roFoto: Hotnews

Meteorologul Dinu Mărăşoiu de la Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a declarat pentru Agerpres că sâmbătă vremea va fi în general frumoasă şi se menţine deosebit de caldă pentru această dată, cu maxime între 16 şi 24 de grade. Temperaturi de 24 de grade sunt aşteptate în sudul Munteniei şi al Dobrogei. Și minimele din noaptea de sâmbătă spre duminică vor fi pozitive, în general între 4 şi 14 grade.

Singurul fenomen la care se așteaptă meteorologii pentru sâmbătă este ceaţa, care însă va apărea doar trecător şi la nivel izolat. De asemenea, vântul poate avea unele intensificări la munte şi în sudul Banatului.

Tot sâmbătă, în Bucureşti, cerul va fi variabil, fără condiţii de ploaie şi maxime cuprinse între 22 şi 23 de grade Celsius.

Duminică, vremea va rămâne caldă, cu temperaturi pozitive atât ziua, cât şi noaptea. Maximele se mențin între 15 şi 24 de grade, iar temparaturile minime, între 4 şi 15 grade.

Singura modificare este că vor apărea ploi locale în partea de vest şi nord-vest a ţării, începând de duminică după-amiază. Noaptea se extind mai mult către centru, dar izolat vor apărea şi în partea de sud, sud-est şi de est a țării.

În Capitală, duminică, valorile maxime vor fi comparabile cu ziua anterioară, respectiv de 21 - 22 de grade. În noaptea de duminică spre luni vor apărea ploi, dar doar trecător.