Spitalul Focșani, după pozele cu bebeluși făcute de Dăncilă și Pintea: Un simplu gest matern / S-a efectuat inclusiv triajul epidemiologic și niciun membru al delegației nu prezenta semne de boală - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1145luni 26 oct 2020

Spitalul Focșani, după pozele cu bebeluși făcute de Dăncilă și Pintea: Un simplu gest matern / S-a efectuat inclusiv triajul epidemiologic și niciun membru al delegației nu prezenta semne de boală

de Redactia Marţi, 5 noiembrie 2019, 17:16
- a A+
Imagine
Spitalul de Urgenţă din Focşani reacționează la valul de critici apărut după ce Viorica Dăncilă și Sorina Pintea au mers duminică în Secția de neonatologie și s-au pozat cu bebelușii în brațe. "Doamnele ministru au ridicat în brațe doi dintre copiii care plângeau, considerând acest lucru ca fiind o reacție maternă umană", spun reprezentanții unității medicale. Ei mai susțin că, din punct de vedere epidemiologic, au fost respectate toate normele de igienă și "s-a efectuat inclusiv triajul epidemiologic și niciun membru al delegației nu prezența semene de boală".


Spitalul susține, într-un mesaj postat marți pe Facebook, că delegația formată din Viorica Dăncilă, Sorina Pintea și șeful Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a vizitat duminică unitatea medicală "pentru a verifica investițiile în aparatură medicală și în reabilitarea și modernizarea spitalului, investiții de care unitatea sanitară a beneficiat în ultimii ani".

Reprezentanții spitalului spun că, din punct de vedere epidemiologic, la intrarea delegației în Secția Neonatologie "s-au respectat regulile de igienă de bază și măsurile prevăzute în ghidul de izolare" al unității medicale pentru vizitarea nou-născutului, iar membrii delegației s-au echipat și s-au dezinfectat corespunzător.

Mai mult, "s-a efectuat inclusiv triajul epidemiologic și niciun membru al delegației nu prezenta semne de boală", susțin reprezentanții spitalului, în comunicatul transmis de Biroul de presă și postat pe Facebook. Tot ei mai spun că în salonul în care Dăncilă și Pintea au făcut pozele cu bebelușii se aflau copii cu peste trei zile de viață, copii sănătoși, fără probleme de sănătate, care urma să fie externați.

"Mamele copiilor din saloanele vizitate au fost înștiințate anterior de vizita delegației oficiale și li s-a cerut acordul pentru filmarea și fotografierea copiilor. Mămicile nu au avut nicio obiecțiune, ba chiar s-au arătat încântate de faptul că doamnele ministru au ridicat în brațe doi dintre copiii care plângeau, considerând acest lucru că fiind o reacție maternă umană", mai afirmă reprezentanții spitalului, precizând că vizita în Secția Neonatologie a durat 5-7 minute.

Legat de acuzațiile că tații nu sunt lăsați să își vadă nou născuții în salon, spitalul spune că "diferența este că familia se prezintă în primele minute după naștere, moment în care nou-născutul încă își face tranziția la viața extrauterină, fiind vulnerabil".

"În ciuda faptului că ne aflăm într-o perioadă încordată, în plină campanie electorală, considerăm că nu trebuie să minimalizăm eforturile spitalului nostru de a crește calitatea actului medical și de a oferi pacienților condiții moderne de spitalizare. Munca noastră este în folosul pacientului și nu este corect să fie transformată într-un teren de luptă între candidații electorali. (...) Considerăm că un simplu gest matern, de a lua un copil care plânge în brațe, gest care nu are legătură cu actul medical, nu trebuie să umbrească întreagă muncă a unității sanitare", adaugă reprezentanții spitalului.

Cele două sunt îmbrăcate cu halat și papuci de unică folosință, dar mai mulți utilizatori de pe Facebook au reclamat că nu ar fi trebuit să fie lăsate să ia în brațe bebelușii după ce ar fi venit direct de pe stradă.11878 de afisariNu ati depistat Prostia la Pavi???
Savitar [utilizator], Marţi, 5 noiembrie 2019, 17:21
+25/27
Sau nu ati testat-o pt asa ceva, deoarece e evident???
Cum vine asta?
CapitanulPanait [utilizator], Marţi, 5 noiembrie 2019, 18:21
+23/23
Vine oricine de pe strada si imi ia copilul in brate??

Parintii acelor bebelusi ar trebui sa depuna plingere penala impotriva spitalului pe de-o parte si impotriva lui Dancila si Pintea pe de alta parte.

Sunt convins ca pe usa de la neonatologie scrie: accesul persoanelor neautorizate strict interzis.

Sa ne explice managerul slugoi al spitalului in ce consta autorizarea celor doua doamne.

Cele doua dudui sa fie retinute si sa li se faca un consult medcial amanuntit si sa ni se spuna ce bacterii poarte ele. Iar daca apare la unul dintre copiii luatii in hrate sa raspunde penal pentru raspiundirea cu bunastinta de boli.

Ca un copil ia vreo bacterie de la parinti este una, dar ca sa se infecteze doar pentru ca doua neterminate mintal vor sa isi faca poze cu ei este un act de agresiune la adresa sanatatii acelor nou nascuti.

Este un act total irespnsabil din partea spitalului, mai precis a sefilor ajunsi pres in fata unor nimeni din politica.

Daca acest eveniment ramane fara nici o urmare juridica atunci ne meritam soarta.
inca 13 comentarii comenteaza