Anunţ de pierdere de campanie prezidenţială. O declar nulă. Unde a rămas campania prezidenţială românească? Niciodată n-a lipsit, ca acum, aproape cu desăvârşire. Cine a ascuns-o? Şi de ce? Ce-ar scoate la lumină, dacă ar fi? Şi cu cine ne-ar îndemna nevoile democraţiei să votăm? România are, iată, un nou guvern. Dar, după anii de restauraţie, are oare şi imperioasa schimbare? Şi chiar dacă ar avea-o, nu-i trebuie oare şi un preşedinte care s-o garanteze şi s-o promoveze? Cui foloseşte absenţa unei campanii electorale demne de acest nume înaintea primului tur al scrutinului prezidenţial? Favoritului, care e preşedintele Iohannis, cu siguranţă. Ca şi candidaţilor principalelor facţiuni (oficială şi disidentă) ale partidului-stat, Diaconu şi Dăncilă, cea care şi-a dat măsura competenţei declarând, vai, că luptă "împotriva unei țări în care să se regăsească toți românii”, scrie DW.

ActualitateFoto: Colaj foto

Cine plătește nota de plată a Guvernului PSD? Ludovic Orban s-a aşezat azi la masa guvernării după „pofta ce-a poftit”, dar are acum de decontat o notă de plată la fel de mare ca dorinţa lui de a guverna. S-a cheltuit mult în ultimii aproape doi ani, iar cine va achita acum costurile trebuie să fie pregătit de surprize neplăcute. Ce e dincolo de bucuria de la masa unei noi guvernări? Salariul minim a crescut cu peste 66 la sută, până la 2.080 de lei. Majorarea a venit fără a ține cont de productivitate. A apărut apoi o diferențiere a câștigului pentru cei cu studii superioare, cu un minim stabilit la începutul acestui an la 2.350 de lei. A fost o măsură aspru criticată, pentru că nu ține cont de competențe, de expertiza salariatului, potrivit Digi24.

Cum voia un lider interlop sa o infiltreze pe "cumnata" lui cârtiță in Poliția Română: Dacă are facultate, o facem ofițer. Detalii inedite apar din ancheta lui Marian Tudorache, zis "Becu", interlopul care este cunoscut că a preluat afacerile de proxenetism din Spania ale celebrului Ion Clămparu, zis Cap de Porc, după încarcerarea acestuia de către poliția iberica. "Becu" ar fi oferit sume mari de bani unor oficiali cu funcții de conducere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române pentru transferul unei polițiste, agent șef de poliție în cadrul Postului de Poliție Drăgănești Vlasca din cadrul IPJ Teleorman, într-o altă funcție din cadrul IGPR, potrivit Ziare.com.

Primăria Sectorului 3 betonează spațiul verde. Negoiță: “Este o reorganizare urbanistică. Pământul și iarba nu sunt spațiu verde”. După ce a asfaltat spațiile verzi de pe bulevardele principale din sectorul 3, administrația condusă de Robert Negoiță s-a mutat pe străzile adiacente. Grădinile blocurilor, altădată bogate în vegetație, s-au transformat, pe jumătate, în pavele colorate. Practic, spațiul verde s-a restrâns cu câțiva metri, făcând loc unui nou trotuar, în timp ce vechiul trotuar a fost desființat și transformat în parcare. Asta, în condițiile în care Bucureștiul duce o lipsă acută de spațiu verde, care oricum s-a înjumătățit față de 1990, după cum a scris recent Libertatea.

Un fermier a plantat 40.000 de copaci pe terenul său. Garda de Mediu a mers acolo şi l-a amendat. Din dragoste pentru natură şi din dorinţa de a respira un aer curat, fermierul a plantat pe pământul său 40.000 de copaci. În schimb, a primit o amendă din partea autorităţilor de mediu. Felix Mulţescu, un fermier din judeţul Teleorman, a plantat pe pământul său 40.000 de copaci, din dorinţa de a respira un aer cât mai curat. Gestul nu i-a impresionat pe inspectorii Gărzii de Mediu Teleorman care au mers la ferma omului şi i-au aplicat o amendă de 3.000 de lei pentru că nu amenajase locuri speciale în care să depoziteze pliculeţele folosite de erbicid şi că nu a raportat, pentru afişare la primărie, faptul că efectuează erbicidarea pe terenul propriu, notează Adevărul.ro.

Au aprins o candelă într-o groapă dintr-un drum a cărui asfaltare e promisă de ani de zile în cea mai mare comună din țară. Câteva zeci de floreșteni au participat aseară la un protest împotriva primarului din cea mai mare comună din țară, nemulțumiți de faptul că un drum de acces nu a fost asfaltat în ciuda promisiunilor vechi de ani de zile; la fața locului au venit și mai multe echipaje de jandarmi, dar protestul a fost unul pașnic. Protestatarii au aprins o candelă într-o groapă din drum, au montat o cruce și au depus flori la acest ”mormânt”, nu înainte de a ura ”veșnică pomenire” acestui drum plin de praf pentru care riveranii cer asfaltarea de ani de zile, conform Actual de Cluj.