Rezultatele provizorii la prezidențiale nu vor mai fi publicate? STS avertizează: AEP nu a mai cerut publicarea rezultatelor provizorii. Nu se mai asigură același nivel de transparență ca la europarlamentare - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3614sâmbătă 22 ian 2022

Rezultatele provizorii la prezidențiale nu vor mai fi publicate? STS avertizează: AEP nu a mai cerut publicarea rezultatelor provizorii. Nu se mai asigură același nivel de transparență ca la europarlamentare

de V.M. Vineri, 1 noiembrie 2019, 21:53
- a A+
Imagine
Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) acuză reducerea gradului de transparență la alegerile prezidențiale față de europarlamentare, prin faptul că la acest scrutin nu vor fi publicate rezultatele provizorii, în condițille în care, până în prezent, nu există o cerere în acest sens din partea Autorității Electorale Permanente (AEP).
  • "Aplicațiile dezvoltate de STS permit publicarea rezultatelor alegerilor prezidențiale cu aceeași transparență și vizibilitate ca în cazul alegerilor europarlamentare. Considerăm că nepublicarea rezultatelor provizorii nu asigură același nivel de transparență ca în cazul alegerilor din 26 mai" , spun reprezentanții STS.
Într-un comunicat remis vineri seară, Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) informează asupra unor modificări legate de afișarea rezultatelor la alegerile prezidențiale, precizările fiind aduse ca urmare a solicitărilor primite privind modul de publicare pe internet a datelor din centralizarea rezultatelor.


Astfel, STS anunță că, la aceste alegeri prezidenţiale, pe internet vor fi publicate numai rezultatele parţiale şi finale , întrucât - spune Serviciul - nu există până în prezent cerinţe operaţionale care să permită STS centralizarea rezultatelor provizorii de la nivelul secţiilor de votare.

Mai exact, referitor la cele trei secțiuni (rezultate provizorii, rezultate parțiale și rezultate finale) care au fost afișate la alegerile europarlamentare și dacă acestea vor exista și la prezidențiale, STS a explicat că "Serviciul realizează publicarea pe internet a datelor aferente procesului electoral din luna noiembrie 2019 conform cerințelor operaționale reieșite din hotărârile AEP și deciziile BEC" și că "până în acest moment nu au fost adresate către STS cerințe operaționale din care să reiasă că rezultatele provizorii vor fi publicate" .

"În consecință, până în acest moment, rezultă că vor fi publicate numai rezultatele parțiale și finale", precizează STS.

Astfel, mai arată STS, "vor fi diferențe între modul de afișare a rezultatelor la alegerile prezidențiale față de alegerile europarlamentare".

"STS nu are cerințe operaționale pentru publicarea rezultatelor provizorii, iar responsabilitatea publicării datelor aparține AEP și BEC ", subliniază Serviciul de Telecomunicații Speciale în comunicat.

STS semnalează și că, prin absența din cadrul rubricii "rezultate provizorii" a tabelului centralizator al rezultatelor de la secțiile de votare la nivel de județ, se înregistrează o scădere a transparenței procesului electoral, partidele nemaiputând să vadă, în timp real, centralizarea rezultatelor brute de la secțiile de votare.

"Aplicațiile dezvoltate de STS permit publicarea rezultatelor alegerilor prezidențiale cu aceeași transparență și vizibilitate ca în cazul alegerilor europarlamentare. Considerăm că nepublicarea rezultatelor provizorii nu asigură același nivel de transparență ca în cazul alegerilor din 26 mai a.c. De asemenea, considerăm că nivelul de transparență realizat prin publicarea rezultatelor provizorii trebuie să fie același pentru toate categoriile de public. În momentul de față nu există cerințe operaționale care să permită STS centralizarea rezultatelor provizorii de la nivelul secțiilor de votare", reiterează STS în finalul comunicatului.
8920 de afisariNormal
Ion Pop de Popa Popesti [utilizator], Sâmbătă, 2 noiembrie 2019, 9:20
+6/8
La serviciu vii doar pentru un salariu gras, o casa, excursii pana la capatul pamantului si diurne. In rest e suficient sa stai sa privesti ce inventeaza specialistii in comunicare despre "munca" ta.
Da-le incolo de cerinte. Ce legatura are jobul cu profesionalismul? Absolut niciuna.
Daca ar fi specialisti peste tot lucrurile ar fi bine facute. Dar la noi in tara, nu asta e scopul. Scopul e sa arunci cu banii statului pe fereastra, pentru ca poti, in timp ce vorbesti frumos.
O sa cera
Jolly Roger [utilizator], Sâmbătă, 2 noiembrie 2019, 8:48
+4/6
Da' aveti rabdare sa afle si asta cu ce se mananca functia...
Abia a fost numit, nici nu o apucat sa faca un dus inca...!
inca 5 comentarii comenteaza