Ministrul demis al Economiei, Niculae Bădălău (PSD), s-a arătat indignat miercuri, în Parlament, de intenția PNL de a lista pe bursă Hidroelectrica. În opinia lui Bădălău este mai bine ca această companie să fie căpușată decât listată. "Ea trebuie să rămână a statului român, pentru a avea siguranţă în energie. De ce ţineţi să o listaţi, să o vindeţi? Căpuşaţi-o în continuare", i-a spus Bădălău lui Virgil Popescu, ministrul desemnat al Economiei, la audierea acestuia în Parlament.

Niculae BadalauFoto: Agerpres

Mai mult, Bădălău susține că este ciudat că nu "mai vreți să o căpușați", ci să "o vindeți". În momentul ăsta produce o energie curată şi ieftină şi dumneavoastră nu mai vreţi s-o căpuşaţi, vreţi să o vindeţi cu totul, ceea ce mi se pare extrem de ciudat. De ce nu vreţi să vindeţi şi Oltenia sau Hunedoara sau altceva? Pentru ce?", a spus Bădălău.

Niculae Bădălău a ținut un discurs lung, cu tente naționaliste, despre industria de apărare și despre energie, la audierea lui Virgil Popescu. La finalul acestui discurs a spus că va da vot negativ ministrului desemnat. Însă acest vot negativ nu a influențat avizul pozitiv primit de Popescu din partea comisiilor reunite ale Parlamentului. Reamintim că Virgil Popescu a obținut aviz favorabil cu 31 voturi pentru, 9 abțineri și 7 împotrivă.

Una dintre măsurile trecute în programul de guvernare PNL este listarea în 2020 a Hidroelectrica.

Vezi și Ministrul propus al Economiei, Virgil Popescu, aviz pozitiv în Parlament: Un obiectiv este redobândirea încrederii învestitorilor/ Sectorul energetic are nevoie de investiții de zeci de miliarde de euro