Trump anunță că nu toate trupele militare americane se vor retrage din Siria - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1348duminică 01 aug 2021

Trump anunță că nu toate trupele militare americane se vor retrage din Siria

de A.Z. Marţi, 22 octombrie 2019, 7:22
- a A+
Imagine
Președintele american Donald Trump a transmis că o parte din cadrele militare americane vor rămâne în Siria, în ciuda anunțului său anterior potrivit căruia toate trupele urmau să fie retrase, scrie BBC .


El a declarat că un număr mic de soldați vor proteja terenurile petroliere, în timp ce alții vor fi poziționați în apropiere de Israel și Iordania. Decizia sa, de acum două săptămâni, de a retrage forțele americane din regiunea de graniță între Siria și Turcia, a provocat critici, chiar și din partea susținătorilor săi.

Președintele și-a apărat decizia de retragere, în ciuda acuzațiilor de trădare a forțelor kurde, cu care SUA au luptat împreună în conflictul împotriva Statului Islamic.

"De ce ar trebui să ne punem soldații în mijlocul a două grupuri mari, sute de mii de oameni poate, care se luptă? Nu cred că ar trebui", a spus Trump. "Am fost ales pentru a aduce soldații înapoi acasă."

Însă Trump a zis și că Israel și Iordania au cerut Statelor Unite să lase un număr mic de soldați într-o zonă total diferită a Siriei. În altă regiune a țării, a spus Trump, forțele armate americane sunt necesare pentru protejarea petrolului.


1414 afisariComentariu sters de utilizator
[anonim], Marţi, 22 octombrie 2019, 8:34
+2/4
"protejarea petrolului"
Nevermind [utilizator], Marţi, 22 octombrie 2019, 9:05
+1/3
Gura pacatosului...
inca 1 comentariu comenteaza