Clanul care face legea în codrul unde a fost ucis pădurarul Liviu Pop. „Toată lumea ştie, dar nimeni nu spune nimic pentru că toţi sunt ameninţaţi“. În 2017, presa locală din Maramureş a scos la lumină afacerile controversate cu lemn coordonate de „clanul Muntean“, o familie de oameni influenţi din localitatea Târgu Lăpuş, ai căror membri sunt văzuţi de oamenii locului ca nişte tartori care dictează viaţa comunităţii. Dezvăluirile făcute la vremea respectivă sunt legate acum de moartea pădurarului Liviu Pop, ucis la 37 de ani într-o pădure din Borcut, sat învecinat cu oraşul Târgu Lăpuş, de către hoţi de lemne prinşi în flagrant delict. Cei trei bărbaţi care au intrat în conflict cu pădurarul, fiind ultimii care l-au văzut în viaţă, sunt acuzaţi de localnici că furau buşteni din pădure pentru firma de exploatare a lemnului condusă de familia Muntean, potrivit Adevărul.

ActualitateFoto: Colaj foto

CTP: Nu înțeleg de ce TAROM nu se desființează. Nu există personaje pozitive în poveste, și Cuc, și Mezei sunt niște apariții cât se poate de dubioase. Nu înțeleg de ce TAROM nu se desființează. De mai bine de un deceniu, TAROM contribuie la bugetul României cu pierderi anuale masive. Șansele de redresare sunt nule, câtă vreme această companie este și va fi ticsită cu pilele, pupilele, clienții, amantele fiecărui partid care vine la putere. Sunt țări dezvoltate care nu au transport aerian de stat, în care operează bine-mersi companii private, autohtone sau străine, scrie CTP pe Republica.

DW: Cititorii de ziare din Australia au văzut negru în fața ochilor. Numai linii negre peste tot - în loc de texte și poze. În semn de protest față de îngrădirea libertății presei, cele mai renumite ziare din Australia și-au tipărit luni, 21 octombrie, edițiile numai cu linii negre, în loc de text și fotografii. La protest au participat de pildă ”The Australian”, ”The Daily Telegraph”, sau ”Sydney Morning Herald”. În total, 19 ziare și uniuni ale jurnaliștilor au participat la acestă acțiune, sub motto-ul ”Your Right to Know” (Dreptul tău de a ști). Protestul se desfășoară în urma unor înăspriri legale, care îngreunează munca jurnaliștilor și simplifică în același timp perchezițiile redacțiilor de către poliție, scrie Deutsche Welle.

Prezidențiabilul cu interdicție în Ucraina: “Rezolv eu această problemă în 24 de ore cu președintele Ucrainei”. Kelemen Hunor candidează pentru a treia oară la președinția României din partea Uniunii Democrate a Maghiarilor din România (UDMR). A candidat prima oară în 2009, apoi în 2014 și, de fiecare dată, scorul obținut a fost sub cel al partidului, în jurul lui 4%. De data aceasta, la profilul său de candidat se adaugă o informație esențială, pe care puțini și-o mai amintesc: interdicția de a intra pe teritoriul Ucrainei, scrie pressone.ro.

Un alt război al tabloidelor și cum Boris Johnson imită servil cravatele lui Trump. Revista presei internaționale. Tabloidele britanice sunt din nou în plin război al titlurilor. „Casa de Nebuni!” e titlul mare, pe prima pagină din Mail on Sunday, cu trimitere la parlament (joc de cuvinte pe Casa Comunelor, House of Commons / House of Fools); „De ce nu ne lasă să plecăm?” se lamentează ipocrit, cu aluzie la UE, coperta de la xenofobul Sunday Express. The Independent (care nu mai e decât un website din informații aparținând milionarului rus Aleksandr Lebedev), scrie că „Johnson se comportă ca un țânc râzgâiat” (a spoiled brat), potrivit Europa Liberă.

Comunicările radio din dosarul morţii poliţistului Gigină: „Bogdane, mergi şi fă breşă, mergi pe contrasens, fă breşă!“. Ofiţerul de poliţie care se afla în limuzina fostului vicepremier al României, Gabriel Oprea, a solicitat de mai multe ori agenţilor rutieri din coloana oficială mărirea vitezei de deplasare, circulaţia "cu presiune" şi circulaţia pe contrasens pentru a "sparge traficul". Pentru a înţelege mai bine aceste discuţii, dintre poliţiştii rutieri, trebuie arătat că pe lângă agenţii care-l însoţeau pe Oprea, alţi subofiţeri erau în dispozitiv pe traseu. De exemplu, în seară de 20 octombrie 2015, când s-a produs accidentul care a provocat moartea lui Bogdan Gigina, dispozitivul a fost format din 27 de poliţişti aflaţi în intersecţiile de pe traseu, scrie Adevărul.

Oana Moraru: Nu ne mai putem crește copiii nici cu doamne ambițioase, care produc olimpici dresați, nici cu traineri de ocazie care au citit vreo două cărți de parenting. Cele mai mari satisfacții vin după ce mintea s-a căznit o vreme și a trecut de partea cealaltă, a învins. Un copil bun, realizat și învățat are seva asta prin rădăcini: a triumfurilor personale, a oamenilor care au crezut în el și i-au suflat în ceafă să mai cuteze încă un pas înainte. Nu ne mai putem crește copiii nici cu doamne ambițioase, care produc olimpici dresați pe tipologii de subiecte și bareme, nici cu traineri, coach-eri și educatori de ocazie, care au citit vreo două cărți de parenting sau vreo trei articole despre școala finlandeză ori good old Maria Montessori, scrie Oana Moraru în Republica.