Viceprim-ministrul Spaniei îi cere liderului Cataloniei să renunțe la discursul secesionist - Hotnews Mobile
1 € 4,7798 1 USD 4,3348marţi 28 ian 2020

Viceprim-ministrul Spaniei îi cere liderului Cataloniei să renunțe la discursul secesionist

de A.Z. Luni, 21 octombrie 2019, 2:38
- a A+
Imagine
Vicepremierul spaniol Carmen Calvo i-a transmis liderului catalan Quim Torra să "nu mai mintă" populația din Catalonia cu privire la obținerea independenței regiunii, scrie Mediafax, citând site-ul cotidianului The Guardian.Carmen Calvo a cerut oficialilor catalani să se oprească din "a-i minți" pe locuitorii regiunii Catalonia, promițându-le independența de statul spaniol, ca urmare a intensificării protestelor violente ce au blocat orașul Barcelona. În cadrul aceleiași declarații, viceprim-ministrul spaniol a criticat partidele de orientare extremă dreapta de "iresponsabilitate, lipsă de loialitate și egoism".

Carmen Calvo, membră a Guvernului spaniol socialist, a justificat răspunsul forțelor de ordine la violențele din Catalonia ca fiind "foarte proporționale", adăugând că autoritățile și-au dorit evitarea coliziunii dintre forțele de poliție și protestatari. Aceasta a afirmat că Guvernul ia toate măsurile pentru a evita escaladarea violențelor.

"Încercăm să nu facem acum vreo greșeală care ar putea bloca începerea unor negocieri politice în regiune"; "Aceasta este cea mai responsabilă, dar cea mai dificilă poziție", a declarat vicepremierul Calvo.

După patru luni de deliberări, instanţa supremă de la Madrid a anunțat luni că nouă lideri separatiști catalani au primit sentințe între 9 și 13 ani în închisoare. Decizia a provocat ample proteste la Barcelona și în alte orașe din regiune, soldate cu rănirea a cel puțin 80 de persoane.


1388 de afisari


Vezi tu
JustinCase [utilizator], Luni, 21 octombrie 2019, 12:46
+2/2
Dreptul international spune altceva.
nu e deloc simplu..
hanu [utilizator], Luni, 21 octombrie 2019, 13:15
+1/1
pentru ca populatia cataloniei e foarte fracturata. Ai harcore pro separare, harcore anti si o mare masa de neutri/nehorarati. Ca de obicei, adevarul e undeva la mijloc si fiecare are o farama din adevar. Insa adevarul de nestramutat este ca pentru miscari secesioniste e intotdeauna nevoie de hard power sau de state actors care sa te sprijine. Fiind vorba de Spania, o tara cu multe rani istorice nerezolvate, lucrurile sunt complicate rau. Iar politicienii lor sunt varza. Exact ca la noi, insa cu un oribil bonus: se invrajbesc pe fatza pe criterii etnice, cum s-a facut si noi in teribilii ani 90.
inca 4 comentarii comenteaza
Cookie Settings