Capsulă a timpului veche de 132 de ani, găsită la o școală din SUA. Ce conținea. Conținutul unei capsule a timpului, îngropată în 1887 de elevii unei școli protestante din orașul american Salt Lake City, a fost făcut public pentru prima dată, miercuri. Când școala a fost demolată în 1959, capsula a fost dezgropată și dusă la Inspectoratul școlar, unde a fost uitată într-un dulap ani de zile. În cele din urmă, conținutul capsulei a fost făcut public, miercuri, la un eveniment al Arhivei din Utah. Înauntrul cutiei vechi de 132 de ani s-au găsit mai multe ziare, documente și fotografii din acele vremuri, dar și obiecte mai mici precum nasturi, pamblici sau un pachet de gumă, potrivit Știrile Pro Tv.

Faze tariFoto: Colaj foto

Român căutat în Germania de 27 de ani pentru crimă, prins acum. Cum a reușit să se ascundă în tot acest timp. Fapta de care este acuzat bărbatul s-a petrecut în noaptea de 27 noiembrie 1992, în centrul de imigranți din Weismain. Atunci, românul, ca avea la acea vreme 35 de ani, l-a ucis pe colegul său de cameră - tot un român - după ce l-a lovit cu o halbă de bere în cap. Victima avea de 32 de ani. După crimă, agresorul, din județul Galați, a dispărut și la un moment dat s-a întors în România, unde a și fost găsit luna aceasta. Bărbatul acuzat de crimă a călătorit de mai multe ori în Germania, de fiecare dată sub altă identitate, conform Digi24.

Cea mai rapidă furnică din lume trăieşte în Sahara. Furnicile argintii care trăiesc în dunele de nisip din nordul Saharei aleargă cu o viteză de 0,85 m/s (de 108 ori lungimea corpului lor), fiind cele mai rapide din întreaga lume. Cercetătorii de la Universitatea Ulm din Germania au filmat furnicile argintii din Sahara (Cataglyphis bombycina) în timp ce acestea căutau hrană, când Soarele amiezii era la perioada maximă. Cu cât furnicile fug mai tare, cu atât se înalţă în aer, ridicându-şi toate cele 6 picioare deodată. Cercetătorii au descoperit că parcurg de 108 ori lungimea corpului lor în numai o secundă. Furnicile au acoperit 85,5 cm pe secundă în numai 47 de paşi. Între fiecare pas, fiecare picior de furnică atingea pământul pentru mai puţin de şapte milisecunde, scrie Descoperă.ro.

„Tarzan” din Statele Unite are cont pe Instagram. Postează clipuri când face duș cu maimuțele și se plimbă cu elefantul prin pădure. Kody Antle, un tânăr din statul american Carolina de Sud, are o poveste de viață inspirată parcă din filmele cu Tarzan. A crescut printre animalele sălbatice care, încă de mic, i-au fost parteneri de joacă în rezervația înființată de tatăl tău. Videoclipurile în care se luptă cu tigri, face duș cu cimpanzeii și se plimbă cu elefantul au făcut înconjurul lumii. I-a cucerit pe internauți pe Instagram, unde e urmărit de aproape 1,5 milioane de oameni, se arată în articolul Libertatea.

Un artist din Roma sculptează cioturile pomilor tăiaţi din oraş. Andrea Gandini, un tânăr sculptor din Roma, este cunoscut pentru că transformă cioturile pomilor tăiaţi în adevărate opere de artă. Andrea Gandini, în vârstă de 22 ani, a început sculpturile în pomi cu 5 ani în urmă, iar până în prezent realizat 66 de sculpturi. Roma este cunoscut ca unul dintre cele mai verzi oraşe europene şi are aproximativ 313.000 de pomi. Cu toate acestea, sunt şi alţi pomi care fiind bolnavi sau bătrâni au fost tăiaţi, ceea ce i-a oferit lui Andrea Gandini o bună oportunitate. Sculptorul italian a spus că nu a întâmpinat plângeri din partea oamenilor referitor la feţele sau animalele pe care le sculptează. Îi face plăcere să întâlnească oameni şi să îi lase să facă poze, menționează Adevărul.ro.