Dragnea o acuză pe Dăncilă că ar fi fraudat banii UE. "Dovezile" pe care fostul șef al PSD le invocă în cererea de sesizare a Curții de Justiție a UE - Hotnews Mobile
1 € 4,7798 1 USD 0,7300marţi 28 ian 2020

Dragnea o acuză pe Dăncilă că ar fi fraudat banii UE. "Dovezile" pe care fostul șef al PSD le invocă în cererea de sesizare a Curții de Justiție a UE

de C.D. Duminică, 20 octombrie 2019, 16:44
- a A+
Imagine
​​Război total între Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă. În cererea de sesizarea a Curții de Justiție a UE (CJUE), fostul șef al PSD susține că succesoarea sa nu ar fi declarat corect salariul pe care i-l plătea în perioada când a fost europarlamentar asistentei sale locale, ceea ce ar putea fi o fraudare a banilor UE.În documentul consultat de HotNews.ro, Dragnea susține că Dăncilă "nu a declarat salariul real al angajatului asistent local (a declarat exclusiv salariul minim pe economie), astfel încât la bugetul naţional nu au ajuns în intervalul februarie 2017 - ianuarie 2018, dar nici până în prezent impozitele calculate la salariul real virat de Parlamentul European"

Asistenta locală la care se referă este Adriana Botorogeanu, una dintre angajatele de la DGPASC Teleorman, din dosarul în care fostul șef al PSD a fost condamnat la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare. Botorogeanu a fost condamnată și ea la doi ani cu suspendare.


Cererea de sesizarea a CJUE are legătură cu dosarul de la Curtea de Apel București în care Dragnea contestă noua conducere PSD, stabilită la Congres. În documentul consultat de HotNews.ro, Dragnea nu precizează numele lui Dăncilă și Botorogeanu, însă acestea sunt ușor de identificat, de vreme ce în cazul celei dintâi vorbește despre perioadele în care a fost europarlamentar și apoi momentul în care Congresul a ales-o președinte PSD, iar în cazul celei de a doua spune "salariata din dosarul subsemnatului".

Întrebările la care Dragnea cere răspuns:

  • "În referire la activitatea deputatului din PE care pe de o parte, în prezenta cauză 20322/3/2019 deputatul din PE a solicitat Tribunalului București în 3 iulie 2019 să i se valideze calitatea de președinte al partidului politic, pe de altă parte pe perioada exercitării mandatului de deputat ( iulie 2014-ianuarie 2018) în privința asistentului său local nu a procedat în conformitate cu normele de aplicare ale statutului deputaților din PE în sensul că nu a cheltuit banii virați din bugetul Uniunii conform normelor de aplicare și în acest sens nu a declarat corect în țară salariile reale ale asistenților locali pentru care era obligată să plătească corect contribuțiile în numele salariatului asistentului local la bugetul național,
  • Se încadrează sau nu în categoria de sancțiune civilă (astfel cum este reglementată în articolul 68 din normele de aplicare ale statutului deputaților în PE) cu obligația deputatului de a restitui toate sumele ce i-au fost alocate pe durata mandatului(iulie 2014-ianuarie 2018),
  • Se încadrează sau nu în categoria de sancțiune de natura fraudei , act ilegal care să aducă atingere intereselor financiare atât naționale cât și unionale?"

Liviu Dragnea vrea sesizarea Curții de Justiție a Uniunii Europene în dosarul de la Curtea de Apel București în care contestă noua conducere PSD, stabilită la Congres. Fostul lider PSD a depus la instanță mai multe cereri, între care și cea privind CJUE, următorul termen fiind în 31 octombrie.

Dragnea a formulat apel la decizia Tribunalului Bucureşti prin care a respins, în data de 9 august, cererea de intervenţie depusă de fostul lider al partidului referitoare la deciziile de la Congresul PSD, confirmând astfel noua conducere social democrată. Astfel, apelul a fost formulat la Curtea de Apel Bucureşti, iar dosarul are drept obiect "partide politice modificări acte constitutive - statut - organe de conducere".

În sesizarea depusă la fond, fostul lider invoca chiar dizolvarea formaţiunii.

Concret, Tribunalul Bucureşti a admis cererea PSD, au încuviinţat modificările de statut şi au respins toate cererile de intervenţie, printre acestea numărându-se şi cea a fostului lider PSD Liviu Dragnea. Surse judiciare au declarat pentru Mediafax, că fostul lider PSD Liviu Dragnea a susţinut, în cererea de intervenţie depusă la Tribunalul Bucureşti prin intermediul avocaţilor săi, că având în vedere că prin decizia sa de condamnare la 3 ani şi 6 luni de închisoare, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a statuat şi că Adriana Botorogeanu şi Anisa Stoica, cele două angajate ale Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (D.G.A.S.P.C.) Teleorman, au comis fraudă lucrând de fapt la PSD Teleorman, sunt create premisele care duc la concluzia că organizaţia de partid PSD Teleorman trebuie dizolvată, dizolvarea constituind modificare de statut, modificare care trebuie astfel comunicată Tribunalului Bucureşti.

Cealaltă situaţie juridică care a fost invocată de liderul PSD în sesizare este cea potrivit căreia, dacă PSD nu a procedat la dizolvarea filialei de Teleorman şi pe 29 iunie 2019 au participat la Congres inclusiv membri ai filialei PSD Teleorman care au votat modificările de statut, formaţiunea politică se regăseşte în ipoteza juridică în care conduita "PSD Central echivalează cu însuşirea actului ilegal comis de organizaţia PSD Teleorman" între 7 iulie 2006 şi 18 decembrie 2012, "ceea ce duce chiar la dizolvarea partidului politic PSD însuşi", au explicat sursele citate, la acel moment.

Liviu Dragnea este încarcerat în Penitenciarul Rahova, începând cu 27 mai, unde ispăşeşte o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman.


46058 de afisari


Intreb si eu ca sorsosist si oaie dezinformata
imi_pasa_de_romania [utilizator], Duminică, 20 octombrie 2019, 17:38
+37/41
Cand Mustaciosul a propus aceasta femeie neconflictuala si europarlamentar care iubeste oamenii, el nu stia de aceasta frauda? Mai sa fie, cum a descoperit abia acum... si cum se face ca in loc sa sape groapa dusmanilor gen PNL, Pro Ro sau USR, s-a dus sa isi investigheze fostul grasshopper si ghici ce, mai sa fie ce noroc dar a si nimerit o posibila frauda, prin coincidenta.

Deci, in functie de cum bate vantul, Dancila e perfecta ca PM, altfel nu e... cine sa il mai inteleaga pe saracul Dracnev? Eu sigur nu, fiind un rezistent hipster satanist junkie si cumparat de Soros prin bancile strainilor, bani adusi in Romania in portbagajul masinilor Uber probabil.

P.S. Sa inteleg ca Dragnea vrea binele tarii, Dancila nu sau invers? Deja am pierdut socoteala si nu mai stiu care-s aia "buni" si care-s aia "rai".
Denunt
D.M.A.Gogu [utilizator], Duminică, 20 octombrie 2019, 16:59
+31/39
Sincer, de data aceasta sunt tentat sa il cred pe Dragnea, e poate pentru prima data. sunt fapte in contradictie cu corectitudinea si dorinta de a face bine pentru romani pe care o clameaza premierul, insa care erau/sunt atat de fecvente incat doamnie ii par a fi chiar legale.

Ma intreb insa oare cand va fi aflat denuntatorul despre faptele presupus penale ale celei pe care pana mai ieri o pastorea si care ii era atat de fidela? Cat timp nu iesea din cuvantul mentorului, premierul era un bun roman, neconflictual si consesual. Acum de cand nu mai e prizoniera, aflam cu stupoare ca este o persoana care a fraudat bugete publice?

Ori sa fie o razbunare la adresa fostei angajate, care a primit deja o condamnare cu suspendare, si pe care ar vrea sa o aiba din nou alaturi.
inca 43 de comentarii comenteaza
Cookie Settings