​​Mirela Nagâț, jurnalist cultural și realizator al emisiunii Cooltura, povestește într-un interviu pentru HotNews.ro despre ce înseamnă cultura în zilele noastre, de ce nu există mai multe pastile culturale și de unde pornește pofta pentru cultură în viața fiecăruia.

Mirela NagâțFoto: Hotnews

Vezi aici interviul integral:

Fragmente din interviu:

Despre creativitate

A doua problemă când vorbim despre creativitate și proiectele din zona independentă, e felul sărac în care sunt reflectate în mass media. Sunt foarte mulți creatori care nu mai au voce sau au voce, dar vocea lor nu se aude cum trebuie. Trebuie să avem un tip de discurs accesibil. Să facem o poveste interesantă despre ceea ce se întâmplă acolo.

Despre lipsa pastilelor culturale

Eu cred că în primul rând dintr-o lipsă de viziune a decidenților. Nu cred că totul se reduce la bani. În definitiv, nu știu ce gaură financiară se face dacă păstrezi o pastilă culturală cum era cea a lui Dan C. Mihăilescu.

Despre Festival

E absolut impresionant felul în care festivalul ăsta adună oameni, creeaza dezbatere și pregătește publicul de mâine. Când am vorbit cu Csilla Kato despre felul în care se fac rezervări pentru Astra Junior, cum copiii vin de la școlile din împrejurimi, din sate, cu autobuzele, cum fac din experiența asta o sărbătoare și un lucru de pomină despre care povestesc mai departe, de fapt asta arată cum se poate institui o rutină culturală și nu cu directive de la Ministerul Culturii sau cu bani de la Consiliul Județean, ci cu niște oameni care au viziune și au și o credință.