Șeful poliției din Chicago a recunoscut, în fața primarului, că ”a băut câteva pahare la cină” înainte să adoarmă la volan, la semafor, în timp ce se ducea acasă. Inspectorul șef susține, însă, că a adormit din cauză că a schimbat medicamentele pe care le ia pentru tensiune arterială, notează Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Joi noapte, însă, Eddie Johnson nu spusese nicio vorbă în fața jurnaliștilor despre alcool, iar purtătorul de cuvânt al departamentului a afirmat că polițiștii ajunși la fața locului nu au observat că acesta ar avea vreo problemă.

Echipajul de poliție a intervenit după un apel la numărul de urgență făcut de un cetățean care informa că un șofer dormea la semafor.

Primarul Lori Lightfoot a spus că este de acord cu decizia lui Eddie Johnson, care a cerut ca incidentul să fie investigat de secția de afaceri interne a poliției: ”A fost decizia corectă. Să vedem la ce concluzie se ajunge”.

Johnson a declarat presei că era la volan, pe drumul spre casă, în jurul orei 12.30 noaptea, după ce îl lăsase pe șoferul de serviciu să plece, când s-a simțit amețit, așa că a oprit și a adormit.

Polițiștii care au venit la fața locului l-au lăsat să plece acasă la volan, fără să-l verifice cu etilotestul sau să vadă dacă mișcările i-ar fi afectate de vreo substanță.

Johnson spune că polițiștii fac astfel de teste doar dacă șoferul se comportă ca și cum ar fi consumat ceva interzis sau miroase a alcool sau canabis.