NBA: Sute de susţinători ai manifestanţilor de la Hong Kong, la meciul amical dintre Brooklyn Nets şi Toronto Raptors - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,4172miercuri 27 mai 2020

NBA: Sute de susţinători ai manifestanţilor de la Hong Kong, la meciul amical dintre Brooklyn Nets şi Toronto Raptors

de Silviu Dumitru Sâmbătă, 19 octombrie 2019, 11:10
- a A+
Imagine
Sute de susţinători ai manifestanţilor de la Hong Kong au fost prezenţi vineri seara în tribunele Barclays Center, la un meci din presezonul Ligii profesioniste nord-americane de baschet (NBA), dintre echipa gazdă Brooklyn Nets şi campioana en titre, Toronto Raptors, scrie AFP citată de Agerpres .


Purtând tricouri negre pe care scria ''Sprijinim Hong Kong'' sau ''Free Tibet'', aceştia au scandat permanent lozinci de susţinere a cauzei manifestanţilor din ţara asiatică.

Partida s-a încheiat cu scorul de 123-107 pentru Raptors.

Vineri, China a negat că ar fi solicitat NBA să-l concedieze pe managerul general al echipei Houston Rockets, Daryl Morey, după un mesaj polemic de susţinere a manifestanţilor din Hong Kong.

"Guvernul chinez nu a transmis niciodată acest gen de solicitare", a afirmat în faţa presei un purtător de cuvânt al diplomaţiei de la Beijing, Geng Shuang.

Joi, conducătorul NBA, Adam Silver, a dezvăluit că reprezentanţi ai guvernului Chinei şi responsabilii unor antreprize chineze au cerut concedierea lui Daryl Morey.

"Noi am răspuns că acest lucru nu se va întâmpla şi nici măcar nu îl vom sancţiona", a afirmat Silver , în cursul unui congres desfăşurat la New York. El a indicat, totodată, că acest caz are consecinţe financiare "destul de dramatice şi ar putea fi în continuare".

Societăţile chineze şi-au suspendat sponsorizările precum şi negocierile cu NBA privind drepturile de difuzare a meciurilor, după mesajul postat pe Twitter de responsabilul echipei Houston Rockets, în plin turneu asiatic al NBA.

Hong Kong, fostă colonie britanică, traversează de patru luni cea mai gravă criză politică după retrocedarea sa către China în 1997, cu manifestaţii uneori violente pentru a denunţa un recul al libertăţilor, a cere reforme democratice şi a denunţa o ripostă a poliţiei apreciată brutală de protestatari.

Guvernul de la Beijing şi numeroşi internauţi chinezi şi-au exprimat nemulţumirea după mesajul lui Daryl Morey, perceput drept o provocare pentru integritatea teritorială a ţării.


1208 afisari


Da, ai dreptate
Observatory [utilizator], Sâmbătă, 19 octombrie 2019, 16:24
+1/1
mai bine chema minerii sa-i ciomageasca ...
Aveți creiere bolnave ! Sunt in Statele unite nu in Balcani !
Sansa NBA sa iasa din anonimatul in care a intrat
Fileu_de_Poveste [utilizator], Sâmbătă, 19 octombrie 2019, 12:04
-2/2
face politica
comenteaza
Cookie Settings