Cel mai vizitat muzeu din lume, muzeul Luvru din Paris, se pregătește pentru cea mai mare expoziție care va include operele artistului italian Leonardo Da Vinci. Expoziția este organizată pentru a marca 500 de ani de la trecerea în neființă a pictorului și va putea fi vizitată timp de patru luni începând cu data de 24 octombrie, conform CNN.

LuvruFoto: USER UPLOADED

Lucrările, printre care picturi, desene, manuscrise, sculpturi și artefacte vor putea fi văzute în Sala Napoleon a muzeului. Reprezentanții muzeului se așteaptă ca un număr de până la 7.000 de vizitatori să le calce pragul în fiecare zi pe durata expoziției.

În expoziția permanentă dedicată lui Da Vinci din interiorul muzeului oaspeții puteau admira cinci picturi și 22 de desene, iar cu ocazia împlinirii a 500 de ani de la moartea artistului, cei prezenți vor putea vedea în același loc peste 120 de lucrări. De altfel, muzeul Luvru a reușit să aducă la Paris lucrări ale pictorului împărțite în întreaga lume. Operele lui DaVinci vor veni din Italia, Germania, Rusia, Marea Britanie și din Statele Unite.

În ciuda obstacolelor și desenul Omul Vitruvian va putea fi văzut în Franța, asta după ce autoritățile italiene nu au vrut ca opera să fie transportată la Paris din cauza faptului că aceasta ar fi „prea fragilă” pentru a fi mutată.