Preşedintele SUA, Donald Trump, a declarat că a primit asigurări din partea omologului său din Turcia, Recep Tayyip Erdogan, privind respectarea armistiţiului din nordul Siriei.

Donald TrumpFoto: Flickr/ Gage Skidmore

"Tocmai am vorbit cu preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan. Mi-a spus că au fost mici focuri trase de lunetişti şi atacuri cu obuze de mortieră, care au fost eliminate rapid. El vrea foarte mult să funcţioneze armistiţiul sau suspendarea operaţiunilor. Şi kurzii vor acest lucru ca ultimă soluţie. Foarte rău că nu a existat acest mod de gândire acum mulţi ani", a scris Donald Trump într-un mesaj pe Twitter, potrivit Mediafax.

Donald Trump a fost criticat dur de politicieni americani, dar şi la nivel internaţional, deoarece a retras trupele americane din nordul Siriei pentru a permite Turciei să lanseze o operaţiune militară împotriva grupurilor insurgente kurde care erau aliate cu Washingtonul. Ulterior, Administraţia Trump a somat Turcia să înceteze ofensiva militară din Siria. Liderul de la Casa Albă a atras atenţia că poate "distruge" economia Turciei. La insistenţele Washingtonului, Administraţia Erdogan a suspendat joi seară operaţiunile militare din Siria.