Trump spune că a primit asigurări de la Erdogan că va respecta armistiţiul din Siria - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2695vineri 05 iun 2020

Trump spune că a primit asigurări de la Erdogan că va respecta armistiţiul din Siria

de V.M. Vineri, 18 octombrie 2019, 20:16
- a A+
Imagine
Preşedintele SUA, Donald Trump, a declarat că a primit asigurări din partea omologului său din Turcia, Recep Tayyip Erdogan, privind respectarea armistiţiului din nordul Siriei.


"Tocmai am vorbit cu preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan. Mi-a spus că au fost mici focuri trase de lunetişti şi atacuri cu obuze de mortieră, care au fost eliminate rapid. El vrea foarte mult să funcţioneze armistiţiul sau suspendarea operaţiunilor. Şi kurzii vor acest lucru ca ultimă soluţie. Foarte rău că nu a existat acest mod de gândire acum mulţi ani", a scris Donald Trump într-un mesaj pe Twitter, potrivit Mediafax.

Donald Trump a fost criticat dur de politicieni americani, dar şi la nivel internaţional, deoarece a retras trupele americane din nordul Siriei pentru a permite Turciei să lanseze o operaţiune militară împotriva grupurilor insurgente kurde care erau aliate cu Washingtonul. Ulterior, Administraţia Trump a somat Turcia să înceteze ofensiva militară din Siria. Liderul de la Casa Albă a atras atenţia că poate "distruge" economia Turciei. La insistenţele Washingtonului, Administraţia Erdogan a suspendat joi seară operaţiunile militare din Siria.


290 de afisari


Niciun comentariu
comenteaza
Cookie Settings