Atacantul Son Heung-min (Tottenham) a declarat, la revenirea din Coreea de Nord, unde sud-coreenii au înregistrat o remiză în preliminariile Cupei Mondiale din 2022, scor 0-0, că jucătorii nord-coreeni au avut un comportament agresiv, relatează AFP, potrivit News.ro.

Coreea de Nord vs Coreea de Sud, in preliminariile CM 2022Foto: fifa.com

“Păcat că nu am câştigat, însă jocul a fost atât de agresiv încât cred că este o realizare imensă faptul că ne-am întors fără accidentări. Jucătorii nord-coreeni au fost agresivi”, a spus fotbalistul echipei Tottenham.

“A fost ca la război. Nu am mai văzut aşa ceva în fotbal până acum”, a afirmat şi vicepreşedintele federaţiei sud-coreene, Choi Young-il.

Meciul din preliminariile CM-2022, care s-a încheiat 0-0 şi nu a fost transmis de vreo televiziune, s-a disputat cu porţile închise pe stadionul Kim Il Sung din Pyongyang. La partidă a fost prezent preşedintele FIFA, Gianni Infantino, care s-a declarat dezamăgit de absenţa publicului.

Nu au fost nici suporteri şi nici jurnalişti străini la acest meci. Singurele informaţii au fost furnizate de site-urile FIFA şi Confederaţiei Asiatice (AFC), care au fost autorizate să divulge doar minimum de date.

Echipa Coreei de Sud a fost însoţită doar de selecţionerul Paulo Bento şi staful acestuia. Înainte de a pleca spre Pyongyang, sud-coreenii au fost rugaţi să-şi lase telefoanele mobile la ambasada din China.