Erdogan: Nu vom declara niciodată o încetare a focului în nordul Siriei - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2716vineri 10 iul 2020

Erdogan: Nu vom declara niciodată o încetare a focului în nordul Siriei

de I.B. Miercuri, 16 octombrie 2019, 3:07
- a A+
Imagine

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, l-a informat pe omologul său american, Donald Trump, că Turcia nu va declara niciodată o încetare a focului în nordul Siriei și nici nu va negocia cu forțele kurde din respectiva regiune, informează Mediafax citând Reuters.


Turcia își continuă ofensiva împotriva milițiilor kurde YPG în nordul Siriei, în pofida anunțului Statelor Unite cu privire la introducerea de sancțiuni din acest motiv și a apelurilor Washingtonului la o încetare a operațiunii militare din Siria. Între timp, Armata siriană, loială președintelui Bashar al-Assad, a recâștigat marți controlul asupra orașului Manbij, abandonat recent de militarii americani staționați în Siria.

Erdogan le-a declarat marți reporterilor că ofensiva țării sale va continua până când își va atinge scopurile și a adăugat că nu este îngrijorat de sancțiunile anunțate luni de Donald Trump.

"Ne cer să declarăm o încetare a focului. Nu o vom face niciodată. Pun presiune pe noi pentru a opri operațiunea. Anunță sancțiuni. Scopul nostru este clar. Nu suntem îngrijorați de nicio sancțiune", a spus Erdogan.

Președintele turc a mai spus că a discutat recent la telefon cu Donald Trump, căruia i-a spus că Statele Unite ar trebui să trimită o delegație la Ankara pentru a putea ajunge la un eventual acord. Casa Albă a anunțat marți că vicepreședintele Mike Pence se va întâlni joi cu Erdogan la Ankara.

Întrebat despre faptul că forțele loiale lui Assad au reocupat orașul Manbij, din nordul Siriei, Erdogan, care i-a sprijinit în trecut pe rebelii sirieni care luptă împotriva președintelui sirian, a declarat că nu este deranjat.

"Faptul că regimul a intrat în Manbij nu este ceva negativ. De ce? Pentru că, până la urmă, este teritoriul lor. Dar, cel mai important pentru mine este ca organizația teroristă (YPG, n. red.) să nu rămână acolo", a spus Erdogan. "I-am spus același lucru și domnului Putin. Dacă vor să curețe Manbij de organizațiile teroriste, să o facă. Dar dacă nu, oamenii de acolo ne cer să îi salvăm", a adăugat acesta.

Uniunea Europeană şi Statele Unite au cerut Turciei să înceteze rapid ofensiva militară antikurdă din Siria. Jens Stoltenberg, secretarul general NATO, a îndemnat Turcia să dea dovadă de reţinere în ofensiva militară lansată în nordul şi nord-estul Siriei.

Armata Turciei a lansat săptămâna trecută operaţiuni militare în nordul Siriei, de-a lungul frontierei comune, vizând grupuri insurgente kurde. Administraţia Recep Tayyip Erdogan vrea să creeze o "zonă de securitate" în nordul şi nord-estul Siriei, de-a lungul frontierei cu Turcia.3410 afisariConsecventa
Soljenitin [utilizator], Miercuri, 16 octombrie 2019, 7:57
+12/14
Dupa Genocidul Armean, iata Genocidul Kurd.

Macar sunt consecventi turcii. Niste nemernici, dar consecventi.
si cand ISIS atacau Kobane ????
viziru [utilizator], Miercuri, 16 octombrie 2019, 8:37
+8/10
si cand ISIS atacau Kobane ???? iar tancurile turcesti erau la 300 de metri si asistau pasivi la macelul kurzilor si al yazidilor ???? a am uitat ISIS a fost fondata de Turcia, Emiratele Arabe Unite si Qatar ........ iar 10 000 de turci au fost membri ISIS ..... ce cauta Turcia in NATO ???? de ce negociaza Turcia intrarea in UE ????
inca 6 comentarii comenteaza
Cookie Settings