Ungaria sprijină ofensiva Turciei în Siria - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2695vineri 05 iun 2020

Ungaria sprijină ofensiva Turciei în Siria

de V.M. Miercuri, 16 octombrie 2019, 1:26
- a A+
Imagine
Guvernul naţionalist conservator al Ungariei şi-a exprimat marţi sprijinul faţă de ofensiva amplu criticată a Turciei împotriva unei miliţii kurde în nord-estul Siriei, informează Agerpres citând DPA.


Este în interesul naţional al Ungariei ca Turcia să împingă problema migraţiei în direcţia Siriei, nu a Europei, a afirmat ministrul de externe ungar Peter Szijjarto, la Baku, unde participă la un summit al Consiliului Turcic ca parte a unei delegaţii oficiale conduse de premierul Viktor Orban, potrivit MTI.

"Interesul nostru este de a evita apariţia a sute de mii, dacă nu milioane de migranţi ilegali la graniţa noastră", a spus Szijjarto, după întâlnirea cu omologul său turc Mevlut Cavusoglu.

În acest context, el a reafirmat poziţia guvernului Ungariei cu privire la migraţie, şi anume că acesta nu este un drept fundamental al omului.

Ungaria, a afirmat Szijjarto, "va lucra cu plăcere cu Turcia" pentru ca familiile constrânse să-şi părăsească ţara de origine să poată fi instalate în zona de securitate ce va fi instituită în Siria.

Szijjarto a spus că Turcia a cheltuit până în prezent circa 40 miliarde de dolari pentru 4 milioane de migranţi care se află pe teritoriul său.

Aceasta ar fi raţiunea pentru care, în opinia ministrului ungar, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a decis repatrierea migranţilor sirieni în zona de securitate pe care doreşte să o instituie în urma ofensivei militare a Turciei în nord-estul Siriei.

Ofensiva turcă urmăreşte alungarea forţelor kurde din Unităţile de Protecţie a Poporului (YPG), considerate de Ankara drept "teroriste", dar aliate ale Occidentului în lupta împotriva grupării jihadiste Statul Islamic, conform agenţiilor internaţionale de presă.

În zona preluată de la kurzi, Ankara a spus că intenţionează să instaleze "într-o primă etapă un milion, apoi două milioane de refugiaţi sirieni" din cei circa 3,5 milioane de refugiaţi care s-au adăpostit în Turcia de la începutul conflictului în 2011 în Siria, potrivit AFP.


3372 de afisari


Audi de la Gyor
un domn [utilizator], Miercuri, 16 octombrie 2019, 1:33
+8/18
Se va muta de asemenea la Timisoara !
Altii care viseaza la vremuri de mult apuse
banel [utilizator], Miercuri, 16 octombrie 2019, 8:06
+8/10
Astia nu inteleg ca Imperiul Otoman si Austro Ungaria au fost si nu vor mai fi. Cand masa de prosti care i-au votat se va trezi, se va termina urat pentru ei.
inca 8 comentarii comenteaza
Cookie Settings