UEFA a anunţat că a deschis proceduri disciplinare după meciurile Bulgaria - Anglia, scor 0-6, partidă disputată la Sofia, Turcia - Albania, scor 1-0, de la Istanbul, şi Franţa - Turcia, scor 1-1, întâlnire jucată la Paris, toate din preliminariile Euro-2020, potrivit News.ro.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

În cazul meciului de la Sofia, federaţia bulgară este cercetată pentru comportamentul rasist al fanilor, aruncarea de obiecte în teren, nerespectarea momentului intonării imnurilor şi pentru proiectarea de imagini cu caracter incitator pe ecraunul stadionului.

Federaţia engleză trebuie să răspundă pentru nerespectarea momentului intonării imnurilor şi pentru numărul insuficient de stewarzi care au însoţit grupul de fani ai oaspeţilor.

UEFA va anunţa ulterior data la care Comisia de Disciplină va judeca acest caz.

Meciul Bulgaria - Anglia, disputat, luni seară, în preliminariile CE-2020, a fost întrerupt de două ori din cauza insultelor rasiste. Cei vizaţi de insultele rasiste au fost fundaşul Tyrone Mings şi atacanţii Marcus Rashford şi Raheem Sterling.

Pentru partidele de la Istanbul şi Paris, UEFA a reţinut comportamentul jucătorilor turci, care au efectuat salutul militar de fiecare dată după ce au marcat.

"Un inspector al corpului de disciplină şi control a fost numit pentru a iniţia o investigaţie disciplinară în legătură cu un potenţial comportament politic provocator al jucătorilor echipei naţionale a Turciei, cu ocazia meciurilor jucate împotriva Albaniei, la 11 octombrie şi Franţei, la 14 octombrie, în preliminariile Euro-2020", a precizat forul de la Nyon.

Jucătorii Turciei au celebrat golurile pe care le-au marcat la meciurile cu Albania şi Franţa cu un salut militar, cu mâna dreaptă la frunte, în semn de sprijin pentru soldaţii implicaţi în ofensiva turcă din Siria.

Selecţionerul Turciei, Senol Günes, a afirmat după întâlnirea cu Franţa că acest salut este unul de susţinere pentru soldaţi: "Nu arată o atitudine negativă. Ca toată ţara, noi nu ne dorim ca ei să plece în misiuni. Este doar pentru susţinerea lor. Restul sunt întrebări pentru Trump sau Macron, eu sunt doar selecţioner".