Cum să-ți dai seama dacă sfaturile medicale de pe internet sunt legitime sau nu. Există câteva lucruri de care ar fi bine să ții cont atunci când citești articole legate de sănătate pe internet. Astfel, vei știi cum să verifici dacă sfaturile menționate ar trebui sau nu aplicate în viața ta de zi cu zi sau dacă ți-ar face mai mult rău decât bine. Multe dintre articolele de pe internet descriu descoperiri științifice revoluționare, însă majoritatea studiilor sunt făcute pe animale. Pentru ca un studiu să fie relevant, descoperirile trebuie să reflecte o relație cauzală. Pe de altă parte, nu e suficient să știm dacă expunerea la un anumit factor cauzează un efect. Este important să înțelegem și cât de puternică este relația cauză-efect, scrie Playtech.

UtileFoto: Colaj foto

Capcana din parizer. Ce mâncăm de fapt. Mezelurile încă fac parte din alimentaţia zilnică a multora dintre noi. Aproximativ 18% dintre români declară că mănâncă salam, parizer, kaizer, cremvurşti şi alte preparate de acest fel în fiecare zi, iar cel puţin 72%, măcar o dată pe săptămână. Majoritatea dintre aceștia sunt tineri cu vârsta cuprinsă între 18 și 34 de ani și au venituri medii. Cel mai apreciat sortiment este, evident, salamul. Anual, un român consumă aproape 70 de kilograme de carne. Valoarea pieței mezelurilor din România se ridică la aproximativ 4 miliarde de euro. În topul vânzărilor se situează salamul cu 43%, urmat de kaiser cu 16% şi cremvurști cu 13%, conform Digi24.

Când e cazul să apelezi la o operație de micșorare a stomacului. Primul lucru pe care trebuie să îl cunoaștem, dacă ne gândim să apelăm la o intervenție de micșorare a stomacului, este indicele de masă corporală. Pacienții cu un indice calculat de masă corporală de peste 40 pot fi candidați pentru o intervenție chirurgicală bariatrică. Pacienții care și-au calculat IMC-ul și care depășesc pragurile menționate mai sus și care au adoptat mai multe metode de slăbit care nu au funcționat, deși au fost respectați mai mulți pași și indicații medicale stricte pot fi candidați pentru o intervenție chirurgicală bariatrică. Dacă IMC-ul prezintă o valoare peste 30, este important și să îți măsori circumferința taliei. Dacă prezinți o acumulare de țesut adipos, adică de grăsime, în jurul taliei înseamnă că același lucru se întâmplă și pe interior, în jurul organelor interne vitale, se arată în articolul Doctorul Zilei.

Ce poţi face cu cojile de banană. Benefice mai ales pentru îngrijirea pielii, cojile de banană pot rezolva şi unele probleme de sănătate. Pot reduce migrenele, pot trata afecţiunile oculare, dar pot ajuta şi în depresie. Aşadar, nu mai aruncaţi cojile, ci învăţaţi cum să le utilizaţi! Albeşte dinţii. Dacă frecaţi coaja de banană de dinţi, aceasta poate funcţiona ca un mijloc natural de albire a dinţilor. Reduce durerea de cap. Coaja de banană ajută la reducerea migrenelor. Pentru aceasta, este suficient să puneţi o coajă pe frunte şi veţi observa o ameliorare. Tratează depresia. Extractul de coajă de banană conţine o cantitate considerabilă de serotonină, benefică pentru atenuarea depresiei, notează Click.ro.

Cartilajul din încheieturile noastre se poate regenera. Înţelegerea mecanismului prin care cartilajul din încheieturi se reface poate duce la noi tratamente pentru osteoartrită. Un studiu recent a arătat capacitatea cartilajelor din încheieturile noastre de a se repara, într-o modalitate asemănătoare celei în care animale precum salamandrele îşi regenerează membrele tăiate. Cartilajul din glezne este tânăr, cartilajul din genunchi este de vârstă mijlocie şi cel din şolduri este bătrân. Aceste diferenţe între vârstele diferitelor porţiuni de cartilaj poate explica modul în care unele animale îşi pot regenera membrele şi perioadele diferite de care oamenii au nevoie pentru a se recupera în cazul unor accidente în funcţie de zonele afectate sau chiar cauzele apariţiei artritei, scrie Descoperă.ro.