Poetica fotografică reprezintă un instrumentar coerent de expresii vizuale

Curs de fotografieFoto: Fotopoetica.ro

care doresc dezvoltarea în fiecare cursant

a propriilor viziuni compoziționale și expresive.

Școala de Fotografie FOTOPOETICA s-a înființat în 2007. Școala organizează cursuri cu o durată de un an universitar, de estetică și tehnică fotografică.

La jumătatea și la sfarșitul cursului se vor face expozitii ale cursanților, pe baza unor selecții dintre fotografiile realizate in timpul anului.

Organizarea expoziției de la jumătatea anului este condiționată de acumularea unui număr suficient de lucrări exponabile.

De asemenea, preconizăm două excursii fotografice de câte 3 zile, in cadrul cărora vor fi puse în practică cunoștințele acumulate la curs, cu asistența unor absolvenți mai vechi.

în ultimii 12 ani au fost vernisate peste 50 de expoziții, atât în România, cât și în străinatate (Lisabona, Paris, Budapesta, Madrid, Sarajevo, Belgrad, Ruse, etc).

În cei 12 ani de existență a Școlii de Fotografie FOTOPOETICA au absolvit peste 300 de cursanți.

Înscrierile pentru cursul 2019-2020 se fac până la data de 15 octombrie 2019, prin e-mail la următoarele adrese:

francisc.mraz@fotopoetica.ro și nicolae.gaburici@yahoo.com.

Mesajul va avea ca subiect "Înscriere curs fotopoetica" și va cuprinde:

numele și prenumele solicitantului, locul și data nașterii, ultima formă de învățământ absolvită, un scurt CV, e-mailul și telefonul de contact.

Informații despre începutul cursului vor fi comunicate fiecărui solicitant în parte, la adresa de e-mail dată în cererea de înscriere.

Taxa de curs va fi de 600 de euro (echivalent in RON la cursul de zi al BNR) pentru întregul an școlar. Taxa va fi achitată eșalonat – câte 200 de euro (echivalent RON) – la începutul fiecăreia dintre cele trei etape de curs. Cei care au posibilitatea sa plătească de la început taxa pentru întregul an vor beneficia de o reducere de 100 euro, deci costul cursului se va reduce la 500 euro (echivalent RON).

Cursul va dura un an universitar (octombrie-iulie), cu câte o ședință săptămânală de aproximativ 5 ore.

Cursul este organizat in trei etape: octombrie-ianuarie, februarie-aprilie și mai-iulie, asigurând astfel întreaga varietate de anotimpuri pentru fotografiile de exterior.

Programa amănunțită va fi comunicată celor înscriși la începutul cursurilor.

Pentru informații suplimentare scrieți pe francisc.mraz@fotopoetica.ro sau sunați la 0722 203 529.

Fotografii de Francisc Mraz, fondator și coordonator FOTOPOETICA