​Sophos, una dintre cele mai cunoscute companii europene de cybersecurity, a fost cumpărată cu 3,9 miliarde dolari de un fond american de investiții. Sophos are 3,400 de angajați, a fost fondată în 1985 și valoarea acțiunilor sale s-a dublat în patru ani. Sophos a ajutat autoritățile britanice, dar și multe firme, acum doi ani, după atacul de ransomware Wannacry.

Site-ul SophosFoto: Sophos

Sophos a fost acum preluată de fondul american de investiții Thoma Bravo care, în 40 de ani, a cumpărat peste 200 de companii de software și de tehnologie. Tranzacția este în valoare de 3,9 miliarde dolari.

Acțiunile companiei au crescut cu 37% după anunț. Sophos s-a listat în 2015 și avea o capitalizare de piață de un miliard de dolari. În prezent, capitalizarea este de 2,5 miliarde dolari.

Sophos are sediul nu departe de Oxford și a fost fondată în 1985 de Jan Hruska și Peter Lammer care s-au retras din funcțiile de directori executivi în 2005, dar au rămas consilieri speciali ai board-ului de conducere. Prin înțelegerea de acum, s-au angajat să-și vândă către Thoma Bravo participațiile care împreună reprezintă 16,3% și vor primi 218 milioane lire, respectiv 250 milioane lire.

Printre clienții companiei se numără Under Armour, Ford și Toshiba.

Thoma Bravo a purtat anul trecut discuții și cu companii precum McAfee și Symantec.

Surse: Guardian, Reuters