Alegeri prezidențiale în Tunisia: Kais Saied, un profesor de drept, conservator, va fi noul preşedinte al Tunisiei (Exit polluri) - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2695vineri 05 iun 2020

Alegeri prezidențiale în Tunisia: Kais Saied, un profesor de drept, conservator, va fi noul preşedinte al Tunisiei (Exit polluri)

de A.Z. Luni, 14 octombrie 2019, 2:53
- a A+
Imagine
Kais Saied, un profesor de drept, conservator, susținut de puterile islamiste, este pe cale să devină președintele Tunisiei, exit-pollurile arătând că a câștigat în mod covârșitor alegerile de duminică în țara care a dezlănțuit revoltele pro-democrație din Primăvara Arabă, potrivit Associated Press, scrie Mediafax.


Sondajele prezentate de presa tunisiană, care au fost efectuate de companiile Sigma Conseil și Emhrod Consulting estimează că Saied va ieși învingător cu 72% până la 77% din voturi, în timp ce magnatul media Karoui va obţine între 23% și 27% din voturi.

Susținătorii lui Kais Saied au explodat de bucurie, sărbătorind pe bulevardul principal din Tunis. Saied le-a mulțumit pentru susţinere și şi-a anunțat intenţia de a călători în ţările vecine Libia și Algeria și de a apăra cauza palestiniană.

Rezultatele oficiale ale alegerilor prezidenţiale sunt așteptate să fie prezentate marți.

Câștigătorul moștenește o țară nord-africană care se luptă să creeze locuri de muncă, să reînvie turismul și să depășească violența extremistă - dar mândră de democrația sa încă în devenire . Aceasta este doar al douilea scrutin prezidențial liber din Tunisia.


933 de afisari


Niciun comentariu
comenteaza
Cookie Settings