Brexit: Cetățenii UE ce nu s-au înregistrat la timp pentru statutul de ședere vor fi deportați - Hotnews Mobile
1 € 4,7769 1 USD 4,3418miercuri 29 ian 2020

Brexit: Cetățenii UE ce nu s-au înregistrat la timp pentru statutul de ședere vor fi deportați

de A.Z. Vineri, 11 octombrie 2019, 6:36
- a A+
Imagine
Marea Britanie va deporta cetățenii UE care nu au aplicat la timp pentru a primi statut de ședere în Regatul Unit după Brexit, a declarat Brandon Lewis, adjunct al ministrului britanic de Interne, citat de postul BBC News, scrie Mediafax.Oficialul a explicat că persoanele în această situație vor fi deportate chiar dacă îndeplinesc toate criteriile pentru a primi un permis de ședere. Ministerul de Interne de la Londra a transmis că 1,8 milioane de europeni s-au înregistrat deja în Sistemul de înregistrare a cetățenilor din Uniunea Europeană în vederea obținerii noului statut de ședere în Regatul Unit.

Termenul maxim pentru a aplica este 31 decembrie 2020, în cazul unui Brexit fără acord, și 30 iunie 2021, în cazul unui Brexit cu acord.

Potrivit estimărilor Observatorului pentru Migrația de la Universitatea Oxford, în Marea Britanie locuiesc până la 3,3 milioane de cetățeni din alte state membre UE.

Lewis a declarat pentru cotidianul Die Welt: "Dacă cetățenii UE până în acel moment nu s-au înregistrat și nu au un motiv adecvat pentru aceasta, atunci se vor aplica normele în vigoare privind imigrația".

Potrivit Ministerul Afacerilor Externe de la București, până la finalul lunii septembrie, 280.600 de cetățeni români s-au înregistrat deja pentru obținerea noului statut de rezidență. Cele mai multe cereri au venit din partea cetăţenilor polonezi, români şi italieni.


6156 de afisari


NU CRED CA A SPUS DEPORTATI!
schroedinger [utilizator], Vineri, 11 octombrie 2019, 9:33
+1/5
Ia verificati!
asta e de Caragiale
Maica Reteza [utilizator], Vineri, 11 octombrie 2019, 12:33
+1/3
"Să se revizuiască primesc, dar să nu se schimbe nimica" - cam așa e cu Brexitul cu site pe care te înregistrezi ca să poți rămâne.

Asta înseamnă să-i prostești în față pe proștii care au votat Brexit. Ca politician, să zici "da, uite, facem exact ce-ați votat, facem Brexitul, îi dăm afară pe imigranți dar cu o mică excepție: ăia de pe site rămân, adică 99.9% dintre ei".
inca 2 comentarii comenteaza
Cookie Settings