Tăriceanu: Soluția alegerilor anticipate trebuie evitată. Presupune o lungă perioadă de instabilitate - Hotnews Mobile
1 € 4,7769 1 USD 4,3378miercuri 29 ian 2020

Tăriceanu: Soluția alegerilor anticipate trebuie evitată. Presupune o lungă perioadă de instabilitate

de I.B. Vineri, 11 octombrie 2019, 5:42
- a A+
Imagine
Călin Popescu Tăriceanu a afirmat, joi, că alegerile anticipate ar trebui evitate pentru că acestea ar presupune o lungă perioadă de instabilitate și criză politică. Liderul ALDE susține că o soluție potrivită este accelerarea ritmului consultărilor pentru un vot în Parlament pe un premier, potrivit Mediafax.

"Sigur că oricând putem discuta teoretic și de alegeri anticipate. Poate să fie o dorință izvorâtă cred că și din calcule politice dar și fără ca să cunoaștem bine care sunt mecanismele constituționale. Constituția a fost astfel gândită încât să evite pe cât posibil crize politice și alegeri anticipate. Există diferite chei, pârghii care trebuiesc acționate succesiv, foarte complicat, care consumă mult timp pentru a ajunge la alegeri anticipate. Acesta este motivul pentru care timp de 30 de ani în România nu s-au organizat alegeri anticipate. Soluția alegerilor anticipate care presupune, evident, o lungă perioadă de instabilitate și de criză politică, pentru că în momentul de față suntem într-o criză politică, că România nu are un premier legitim, este o soluție care trebuie evitată", a declarat Călin Popescu Tăriceanu, în Parlament.Liderul ALDE susține că o variantă corectă ar fi accelerarea ritmului consultărilor pentru a se ajunge cât mai rapid la un vot în Parlament pe un premier.

"Soluția care mi se pare cea mai potrivită este ca ritmul consultărilor și etapelor care urmează să fie cât mai rapid în așa fel încât cât mai curând să ajungem la un vot în Parlament pe un premier care să pună lucrurile în normalitate, pentru că sunt câteva urgențe, încheierea bugetului pe 2019 și proiectul de buget pentru anul viitor", a adăugat Tăriceanu.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, joi, consultări cu partidele parlamentare vineri, la ora 11.00, pentru formarea unui nou Guvern, după ce moțiunea de cenzură a Opoziției a fost adoptată în plenul Parlamentului, iar încrederea în Cabinetul Dăncilă retrasă.977 de afisari


fugi bre d'aici !
Francisc 1 [utilizator], Vineri, 11 octombrie 2019, 6:36
+4/4
va e frica sa nu va pierdeti scaunul de sub c.r ! asta e singura explicatie pentru care nu vreti o rezolvare adevarata a crizei ! Va vom tine minte totusi pana la proximele alegeri ca nu sunt asa departe !
Anticipate
Jolly Roger [utilizator], Vineri, 11 octombrie 2019, 6:45
+2/2
Votul de la europarlamentare a aratat clar ca distributia din parlament nu mai este reprezentativa pentru Romania de azi. (nu ca ar fi fost reprezentativ vreodata!)

Iar un guvern pentru ce are nevoie Romania acum si cu un Parlament in configuratia actuala este pur si simplu imposibil.

Varianta anticipatelor este singura viabila, indiferent daca va place sau nu - celor care va veti pierde scaunele si privilegiile!

A;a cum s-a mobilizat opozi'ia la mo'iunea de cenzur[, la fel sper sa se poat[ mobiliza si pentru a refuza urm[toarele doua cabinete!

Iar 60 zile trec pe nestiute - azi e octombrie, peste 60+ va fi decembrie si un presedinte care nu mai e in ultimele 6 luni de mandat.
Anticipatele in decembrie-ianuarie cu prezenta la vot ca la europarlamentare (cel putin) - ar reflecta un vot real al societatii atat legat de presedinte, cat si de parlament!
inca 4 comentarii comenteaza
Cookie Settings