WP: Mai mulți oficiali și-au manifestat preocupările față de eforturile Casei Albe de a presa Ucraina - Hotnews Mobile
1 € 4,7769 1 USD 4,3418miercuri 29 ian 2020

WP: Mai mulți oficiali și-au manifestat preocupările față de eforturile Casei Albe de a presa Ucraina

de I.B. Vineri, 11 octombrie 2019, 4:46
- a A+
Imagine
Cel puțin patru oficiali de la Casa Albă și-au manifestat preocupările față de eforturile Administrației Donald Trump de a exercita presiuni asupra Ucrainei pentru anchetarea fostului vicepreședinte Joseph Biden și a fiului său, relatează publicația The Washington Post, citând surse anonime.

Oficialii și-au manifestat preocupările în discuții cu John Eisenberg, consilier juridic în cadrul Consiliului de Securitate Națională de la Casa Albă, atât înainte, cât mai ales după conversația telefonică a lui Trump cu liderul Ucrainei, Volodimir Zelenski, din data de 25 iulie, citează Mediafax.Înainte de conversație, oficialii s-au declarat îngrijorați de demiterea ambasadorului SUA la Kiev, cât și de semnele care indicau că Trump dorea ca noua Administrație din Ucraina să furnizeze informații compromițătoare despre Biden, potențialul candidat al Partidului Democrat la alegerile prezidențiale din 2020.

Preocupările au devenit și mai intense după conversația Trump-Zelenski, potrivit surselor citate. În câteva minute după convorbire, oficiali de rang înalt de la Casa Albă, inclusiv consilierul pentru Securitatea Națională, au fost informați de subordonați în legătură cu existența unor potențiale probleme privind afirmațiile făcute de președintele Trump în discuția cu omologul său ucrainean.

Nu este clar dacă Eisenberg a întreprins vreo acțiune ca urmare a semnalelor de alarmă, iar potențiala lipsă de reacție ar fi putut contribui la decizia unor oficiali de a furniza informații unui avertizor de integritate care a formulat o plângere împotriva președintelui.

Camera Reprezentanților a lansat o anchetă privind solicitările lui Trump adresate liderului Ucrainei în sensul compromiterii imaginii fostului vicepreşedinte Joseph Biden, candidat în scrutinul prezidenţial din 2020.216 afisari


ii preocupa nepotismul si mita?
Razvan_M [utilizator], Vineri, 11 octombrie 2019, 8:26
0/2
Fiul lui Joe Biden, Hunter a primit 50.000$ pe luna de la o companie din energie, Burisma, fiind angajat sanchi pentru a imbunatati politica de recrutare. LOL. In urmatorii ani, acelasi individ a stat mai mult in State si s-a drogat.
Joe Biden a amenintat pe presedintele Ukrainei ca va opri ajutoarele de 1 miliard $ daca nu este concediat procurorul general al Ukrainei. Acel procuror tocmai investiga Burisma. Dupa ce a fost concediat, investigatiile s-au oprit. Joe s-a laudat cu concedierea respectivului oficial strain in public (exista o inregistrare amuzanta pe youtube).

Acelasi Hunter Biden, printre episoadele de tras pe nas, a mers cu tatal lui in China, in avionul oficial si a semnat niste contracte de peste 1 miliard $, la fel in niste domenii in care n-avea pic de experienta. Cel mai probabil ca si aceasta a fost o modalitate gasita de a primi parandaratul pentru tradarile lui Joe Biden, vicepresedintele lui Obama.

Sa inteleg ca oficialii aia de la WH sunt preocupati de asta?
comenteaza
Cookie Settings