Președintele SUA, Donald Trump, a declarat joi că nu îi cunoaște pe cei doi asociați ai avocatului său, Rudolph Giuliani, care au fost arestați recent pentru donații ilegale către campania liderului de la Casa Albă, deși aceștia apar într-o poză alături de Trump, informează The Wall Street Journal.

Lev Parnas şi Igor Fruman, care au donat 325.000 de dolari, unui comitet politic care susţine campania electorală a lui Donald Trump, sunt acuzaţi de conspiraţie, declaraţii false la Comisia Electorală Federală şi falsificare de documente.

"Nu îi cunosc pe acei domni", a declarat Trump, care a adăugat că speră că Giuliani nu va fi inculpat.

Parnas și Fruman au participat la un dineu cu Donald Trump, care a avut loc la Casa Albă, în mai 2018, cu puțin timp înainte să doneze pentru campania electorală a liderului SUA, potrivit unor postări pe Facebook, ce au fost șterse ulterior, însă recuperate de o organizație media non-profit din SUA, Organized Crime and Corruption Reporting Project (Proiectul de raportare a criminalității organizate și corupției).

Cei doi sunt implicaţi în eforturile lui Rudy Giuliani de a obţine cooperarea unor oficiali din Ucraina în investigarea afacerilor fostului vicepreşedinte Joseph Biden şi a fiului acestuia, Hunter Biden.

Donald Trump este vizat de o anchetă în legătură cu solicitările sale adresate liderului Ucrainei, Volodimir Zelenski, în sensul compromiterii imaginii fostului vicepreşedinte Joseph Biden, candidat în scrutinul prezidenţial din 2020. Președintele american neagă cu vehemență acuzațiile ce îi sunt aduse și a transmis că nu va coopera în anchetă. Camera Reprezentanţilor, aflată sub controlul opoziţiei democrate, a lansat o investigaţie parlamentară care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii președintelui Donald Trump.