Tudorel Toader a anunțat, joi seară, că îi va da în judecată pe Rareș Bogdan și pe Cătălin Predoiu deoarece aceștia ar fi afirmat că fostul ministru a fost cel care a inițiat Legea recursului compensatoriu în condițiile în care Minsterul Justiției a susținut neconstituționalitatea proiectului de lege, potrivit Mediafax.

Tudorel ToaderFoto: Captura video Facebook

„Repetăm, în speranța de a se ințelege ! Legea privind recursul compensatoriu nu a fost inițiată în timp ce eram ministru al justiției. Proiectul de lege a fost modificat, în mod substanțial, de către parlamentari. Sub semnătura mea, MJ a dat aviz negativ modificărilor parlamentare. Sub semnătura mea, MJ a susținut neconstituționalitatea proiectului de lege”, a scris pe Facebook fostul ministru al Justiției.

Tudorel Toader a mai menționat, în aceeași postare, că îi va da în judecată pe deputatul Cătălin Predoiu și pe europarlamentarul Rareș Bogdan.

„Am dat numeroase dezmințiri față de informațiile publice referitoare la contribuția mea și a MJ privind susținerea legii privind recursul compensatoriu. În speranța clarificării acestei situații, în zilele următoare, voi acționa în instanța de judecată pe doi dintre susținătorii acestui neadevăr – Cătălin Predoiu și Rareș Bogdan”, a mai scris Toader.

Aproape 20.000 de deținuți au fost eliberați în perioada 2017-2019 în baza recursului compensatoriu, potrivit unor date transmise de ANP către Ministerul Justiției în luna august. Dintre aceștia, 191 erau condamnați de trafic de minori, 566 pentru viol și 73 deținuți erau condamnați pentru omor calificat.

Legea recursului compensatoriu a intrat în vigoare la 19 octombrie 2018 și, potrivit acesteia, deținuții care au stat în condiții improprii beneficiază de 6 zile libere la fiecare 30 de zile executate.