Ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, l-a acuzat, joi, pe președintele francez Emmanuel Macron că vrea să împartă Siria, după ce Parisul a criticat operațiunea militară a Ankarei împotriva kurzilor din nordul-estul Siriei, relatează agenția Reuters și site-ul Ahval.

HotNews.roFoto: Hotnews

"În esență, Franța nu își ascunde intenția. Este o țară care a susținut anterior referendumul de secesiune în Irak", a declarat Cavasoglu în cadrul unui interviu la CNN Türk, făcând referire la referendumul pentru independență convocat în 2017 de autoritățile separatiste din regiunea Kurdistanul irakian, citează Mediafax.

Mai multe state europene, inclusiv Franța, au cerut convocarea de urgenţă a Consiliului de Securitate ONU în legătură cu ofensiva turcă în Siria.

La rândul său, Macron a afirmat că operațiunea turcă va ajuta organizația teroristă Stat Islamic să clădească un nou califat în Siria.

"Turcia va fi responsabilă în fața comunității internaționale pentru că a ajutat Daesh (așa-numitul Stat Islamic) să construiască un califat", a declarat liderul de la Paris, potrivit postului Euronews.