Viorica Dăncilă a declarat, joi seară, la România TV, că ministrul de Externe Ramona Mănescu nu a fost alături de premier, decât în prima sa zi de mandat. Liderul PSD a precizat că Mănescu și-a dorit portofoliul de comisar european, potrivit Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

„La Ministerul de Externe Ramona Mănescu a lucrat împotriva premierului. Nu a stat absolut deloc alături de premier. Cred că este momentul să spun adevărul. Am încercat să nu scot multe lucuri în spațiulpublic. Doamna Mănescu nu a fost decât în prima zi cu premierul. În celelalte zile doamna Mănescu nici măcar nu a întrebat premierul României dacă trebuie să îl însoțească undeva, să facă o întâlnire cu cineva. Doamna Mănescu nu are memorandum semnat de premier, dar pleacă unde vrea”, a spus Viorica Dăncilă, la România TV.

Ea a spus că nu a demis-o pe Ramona Mănescu pentru că știa că președintele Klaus Iohannis nu va semna decretul pentru o nouă nominalizare.

„Am opt miniștri care nu sunt în guvern, dacă mai revocam încă doi, știind că președintele nu va nominaliza, m-am gândit la funcționalitatea Guvernului. A trebuit să accept anumite lucruri pentru că imagiena de țară era mai importantă decât ce s-a făcut împotriva mea”, a subliniat Dăncilă.

Întrebată dacă Ramona Mănescu și-a dorit portofoliul de comisar european, Dăncilă a spus pe un ton hotărât „da”.