Viorica Dăncilă a anunțat joi seară, la România TV, că PSD nu va merge la consultările de vineri, de la Cotroceni, pentru că nu a existat un Comitet Executiv în partid pentru a lua această hotărâre. Liderul PSD a adăugat că speră ca niciun membru de partid să treacă peste această decizie, potrivit Mediafax.

Viorica DancilaFoto: Guvernul Romaniei

„Nu.De ce să mă duc mâine la Cotroceni? Partidul meu este invitat ultimul pe listă. Ca pondere, noi avem totuși o pondere mai mare, nu suntem chiar ultimul partid. Nu se duce partidul. Eu ca să merg mâine la Cotroceni eu trebuia să am Comitet Executiv Național, să iau mandat de la CEx, apoi să merg la Cotroceni Sper ca nimeni să nu facă această greșeală, să treacă peste o decizie al partidului. Noi nu am decis acest lucru, dar pentru a merge la Cotroceni noi trebuie să avem mandat de la CEx. Ce mai contăm noi, domnul președinte să numească un guvern. Vom vedea ce cabinet va numi domnul președinte. Poate vom și vota. Pentru ce să mergem mâine la Cotroceni?”, a declarat Viorica Dăncilă, la România TV.

Ea a susținut că a luat decizia fără a se consulta cu membrii din partid.

„Nu m-am consultat. Această consultare trebuie să aibă loc în Comitet Executiv. CEx noi avem mâine, la ora 18:00. Nu aveam cum să merg la întâlnirea cu președintele”, a subliniat Dăncilă.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat consultări cu partidele parlamentare vineri, la ora 11.00, pentru formarea unui nou Guvern, după ce moțiunea de cenzură a Opoziției a fost adoptată în plenul Parlamentului, iar încrederea în Cabinetul Dăncilă retrasă.

Dăncilă, întrebată dacă PSD se va prezenta la consultările anunţate de Iohannis: Sigur că da, suntem oameni responsabili

Premierul Viorica Dăncilă, liderul social-democraţilor, a anunţat, joi, la plecarea de la Parlament, că PSD va merge va consultările de la Cotroceni anunţate de preşedintele Klaus Iohannis, întrucât este un partid responsabil.

"Sigur că da, suntem oameni responsabili", a declarat Viorica Dăncilă, întrebată dacă PSD va merge la consultările de la Cotroceni, după ce moţiunea de cenzură a fost adoptată în Parlament, scrie Agerpres.

Ea a adăugat că mandatul pentru consultări va fi stabilit "cu colegii".

Înainte de plecarea de la Parlament, şefa Executivului a avut discuţii cu o parte a conducerii PSD şi a Cabinetului.

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat, vineri, partidele parlamentare la prima rundă de consultări, subliniind că este nevoie urgentă de un guvern, după ce moţiunea de cenzură a fost adoptată în Parlament.