Televiziunile de știri s-au împărțit, involuntar, în două tabere la începutul programului de joi seară, după moțiunea de cenzură. Antena 3 și România TV promit că telespectatorii vor afla, înainte să meargă la culcare, ce se va întâmpla de acum încolo, chiar până la sfârșitul anului, în timp ce Digi 24 și Realitatea TV au început prin a face retrospective și analize legate de impactul imediat al moțiunii. B1 a prefațat programul de seară cu burtiere de sărbătoare, revoluționare.

18.50 B1: Ne-am lepadat de PSDFoto: Captura video

La B1, în pregătirea programului de seară, era deja anunțată, pe burtiere, o a doua revoluție: "Ne-am lepădat de PSD", titra postul la 18.50.

B1 contribuia și cu un plus de considerații fără echivoc, sub "Breaking news"-ul serii (sic), anume că "Viorica a căzut".

La Antena 3, Radu Tudor știa, încă de la ora 19.00, ce i se va întâmpla națiunii până la finele anului, iar realizatorul cauta "cine a trădat?" Cu ministrul Comunicațiilor Alexandru Petrescu invitat, emisiunea promova în bună măsură ideea că fără Dăncilă, pe viitor, nimic nu se poate.

La România TV, la începutul programului de seară, se știe deja cine va prelua guvernarea, iar postul promite să anunțe asta la ora 21.00. Apoi, de la 22.00, "confruntare" în studio Dăncilă-Ciutacu. Începe cu intervenția lui Ludovic Orban, apoi cu ministrul Muncii și cu Rareș Bogdan pe tema "scandalului banilor"

La Digi 24, analize: cine ce a făcut sub guvernarea PSD, cu ce rezultate.

Iar Realitatea merge după vinovați, păcăliți și mincinoși și promite la rândul său un interviu Orban vs. Rifai.

La 19.40, Eugen Teodorovici devine ținta B1, după ce ministrul a făcut o serie de comentarii deplasate la adresa unei jurnaliste a postului, în Parlament. B1 îl acuză de hărțuire sexuală și vorbește despre "metoda Loverboy". Pe propriul site, Teodorovici e calificat drept "interlop politic".

Apoi, la România TV trebuie să fi apărut deja planul viitorului guvern la pensii, căci este în curs de demascare de către actualul ministru.

La Realitatea a venit rândul lui Denise Rifai, care cinstește momentul etalând foarte multe broșe. Atrage atenția asupra lor și verbal, insistent, la începutul emisiunii.

La Digi 24, Prelipceanu își începe emisiunea cu citate din CTP.

Iar Antena 3 aprofundează tehnica alb-negru vs. color. Mai devreme, cu ecranul împărțit în 3, căuta trădătorii afișând-o color pe Viorica Dăncilă și alb-negru pe Tăriceanu și Pnta. Ulterior, îl separă în aceeași manieră pe Dan Barna de Iohannis și liberalii săi, deși, pe burtieră, îi pune în aceeași oală a anticipatelor.

Pe măsură ce trece timpul, România TV începe să-și încălzească telespectatorii pentru alte subiecte, în caz că s-au săturat de moțiune. Postul promite, pe ecran, imagini cu fiica lui Becali în calitate de mireasă, târziu în noapte. La Ciutacu e anunțat acum Victor Ponta.

Este joi seară, ora 20.25, iar la B1 breaking news este tot "Moțiunea a trecut", în timp ce Raluca Turcan dă burtiere cu știri de la începutul săptămânii.

Deși promitea că până se termină ziua telespectatorii vor afla viitorul, Antena 3 nu părea să fi avansat prea mult până la 20.30, când, pe burtieră, prognoza postului se limita la faptul că "Tripleta Iohannis-Orban-Barna pregătește ceva".

La Digi 24, spectacolul dezbaterii politice cu split de 5 ecrane este însoțit, pe burtieră, de considerația-breaking news făcută de Marcel Ciolacu: "A fost o zi grea, obositoare".

După ora 21.00, la Antena 3, Mihai Gâdea, în ținută lejeră, promite un "exclusiv" cu ce urmează în politică și că principalii lideri politici vor fi la el în emisiune. În același timp, anunță că va fi în direct cu telespectatorii.

La B1, intervenția prin telefon a lui Ludovic Orban a fost prefațată în termeni categorici: viitorul premier al României, în direct.

Digi24 pare să fi preluat ștafeta de la B1, cu breaking news-uri legate de rezultatul moțiunii și declarațiile din acel moment, sub burtierele cu citate din CTP.

Dar și la Realitatea e breaking news faptul că moțiunea a trecut, deși e aproape 21.30. Cumva, cei șase invitați reușesc să se contreze, deși, în general, sunt de acord cu cele spuse. Privirile lui Rifai sunt usturătoare, iar realizatoarea e mereu atentă să nu atenueze sclipirea broșelor, printre argumentele serioase ale celor din platou.

Pe măsură ce se apropie clipa, România TV anunță pentru ora 22 și confruntarea lui Dăncilă cu Ciutacu, și detalii despre "ce se întâmplă cu majorările de salarii și pensii". Plus mutări surpriză, plus imaginile ulterioare de la nunta fiicei lui Becali.