​Premierul Viorica Dăncilă a atacat virulent opoziția și pe șeful statului, în plenul Parlamentului, la dezbaterea moțiunii de cenzură. Ea a susținut că opoziția duce "o luptă oarbă pornită de cel mai iresponsabil președinte pe care l-a avut România" și este "o alianță de conjunctură și o adunătură de interese și oportunism care vrea să dea jos Guvernul".

Viorica Dăncila, în ParlamentFoto: Guvernul Romaniei

Dăncilă a declarat, în plenul Parlamentului unde se votează moțiunea de cenzură, că aștepta de la Opoziție să învețe lecția și să vină cu un proiect clar și cu o echipă guvernamentală și s-a lansat într-un atac la adresa opoziției și a președintelui Iohannis.

"Mă uit în sală și văd aceiași oameni amatori și iresponsabili. Nu v-ați schimbat prea mult în ultimele luni de când ne-am aflat în același context din care eu personal am crezut că ați învățat ceva. Că nu puteți veni să dați jos guvernul cu temele nefăcute, că nu puteți sfida românii, că e nevoie să veniti și cu echipă guvernamentală și programa de guvernare. Ne e clar cu ce vreți să o demolați, ne-am lămurit. Cum aveți de gând să reconstruiți, stimați inițiatori ai moțiunii? Din păcate, nu ați înțeles nimic. Haideți să vedem cine sunt artizanii acestei stări de instabilitate", a susținut ea. Acest guvern a fost ținta președintelui României, un precendent periculos pentru democrație, pentru separarea puterilor în stat", a declarat Viorica Dăncilă.

Ea a acuzat partidele de opoziție că au avut sprijinul și implicarea toală a președintelui României, în această campanie agresivă de destabilizare a Guvernlui.

"Ați avut un demers virulent din partea candidatului Iohannis. O luptă oarbă pornită de la cel mai iresponsabil președinte pe care România l-a cunoscut vreodată. A pornit o campanie toxică împotriva Guvernului", a mai spus premierul.

Dăncilă l-a acuzat pe "candidatul Iohannis" că și-a bătut joc de Constituție și de interesele românilor, în timp ce liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a fugit de la guvernare și și-a sacrificat propriul partid într-o bătaie de joc. "Domnul Tăriceanu a căzut în mod rușinos în capcana lui Victor Ponta și și-a asigurat un apus politic lamentabil".

Nu a scăpat de atacul Vioricăi Dăncilă nici Victor Ponta, "premierul demisionar pe Facebook, maestrul minciunilor și expertul jocurilor de culise cu rezultate zero".

"O alianță de conjunctură care azi vrea să dea jos Guvernul, o adunătură de interese și oportunism", a susținut Viorica Dăncilă.

Ea s-a lăudat apoi cu performanțele Guvernului PSD, susținând că au fost create sute de mii de locuri de muncă, pensiile și salariile au ajuns la un nivel decent, iar România are cea mai mică rată a șomajului din ultimii 30 ani.