Leonardo Badea (PSD) şi-a depus demisia din funcţia de preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) începând cu data de 11 octombrie 2019, notează Mediafax. Demisia vine în contextul în care Leonardo Badea va deține, din această toamnă, funcția de viceguvernator al Băncii Naţionale a României (BNR).

Leonardo BadeaFoto: AGERPRES

Reamintim că noul Consiliul de Administraţie al BNR a fost numit de Parlament la începutul lunii iulie.

Leonardo Badea fusese reales, în noiembrie 2018, Presedinte al Consiliului ASF, dupa ce a preluat această funcție în iunie 2017. Anterior, deputatul PSD de Dâmbovița a ocupat funcțiile de Președinte al Comisiei de Buget-Finanțe din Camera Deputaților (2016-2017); Președintele Comisiei Reunite de Control a Curții de Conturi Parlamentul României, 2015-2016, Secretar Comisie de buget-finanțe din Senatul României (2012-2016).

De asemenea, el a fost Prorector, Universitatea "Valahia" din Târgoviște, 2012, dar și Decan la Facultatea de Științe Economice, Universitatea "Valahia", 2008-2012. -început-o 1997. Cariera și-a început-o ca Asistent universitar la aceeași universitate. Badea are un doctorat în economie, domeniul contabilitate, dar și studii în domeniul securității la Institutul Diplomatic Român dar și la Colegiul Național de Apărare, precum și o diplomă obținută de la Colegiul Național de Informații.