Înalta Curte a publicat motivarea la condamnarea lui Liviu Dragnea: Cuantumul pedepsei, suficient şi proporţional / Îi dă posibilitatea unei schimbări de atitudine - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2942joi 09 iul 2020

Înalta Curte a publicat motivarea la condamnarea lui Liviu Dragnea: Cuantumul pedepsei, suficient şi proporţional / Îi dă posibilitatea unei schimbări de atitudine

de R.M. Miercuri, 9 octombrie 2019, 16:48
- a A+
Imagine
Cuantumul pedepsei de 3 ani şi 6 luni de închisoare pentru fostul lider PSD Liviu Dragnea este suficient şi proporţional, în raport cu circumstanţele reale şi personale, asigurând realizarea scopurilor pedepsei, de coerciţie, prevenţie şi cel educativ, dându-i posibilitatea unei schimbări de atitudine, precizează judecătorii Instanţei supreme în motivarea condamnării fostului preşedinte al Camerei Deputaţilor, citată de Agerpres.


"Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Completul de 5 Judecători, în majoritate, în procesul de reanaliză efectivă a criteriilor de individualizare judiciară prevăzute în art. 72 din Codul penal 1969, consideră cuantumul pedepsei de 3 ani şi 6 luni ca fiind suficient şi proporţional, în raport cu circumstanţele reale şi personale ale inculpatului, asigurând realizarea scopurilor pedepsei, de coerciţie, prevenţie şi cel educativ, dându-i posibilitatea unei schimbări de atitudine şi raportare la valorile sociale afectate prin fapta comisă, respectiv încrederea în instituţiile publice şi relaţiile de serviciu, în conştientizarea consecinţelor unei infracţiuni de serviciu, din perspectiva funcţiei deţinute, neimpunându-se majorarea acestuia", se precizează în motivare.

Totodată, instanţa de apel, în majoritate, a constatat că, în raport de cuantumul pedepsei rezultante de 3 ani şi 6 luni închisoare, "privarea de libertate constituie singura modalitate legală de executare a pedepsei care este aptă să conducă la îndeplinirea concretă a funcţiilor sancţiunii aplicate".

Pe 27 mai, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat, definitiv, pe Liviu Dragnea, la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.


12956 de afisaristati asa
IonIonescuDeLaBrad [utilizator], Miercuri, 9 octombrie 2019, 16:52
+11/13
Ca se pare ca mai are niste angajari fictive, oare sigur e suficienta pedeapsa pentru indreptare?
si la
nahir [utilizator], Miercuri, 9 octombrie 2019, 17:27
+5/9
prima candamnare penala a hamsterului, cea legata de referendumul de demitere a lui Base, acelasi motiv l-a invocat judecatorul cand i-a dat pedeapsda cu suspendare, ca ii da posibilitatea schimbarii de atitudine, de indreptare. Si? L-a durut fix in fesele in care il pupau toti pupincuristii lui.
La OLAF ce o sa mai zica?
inca 2 comentarii comenteaza
Cookie Settings