De ce NASA vrea să trimită rachete nucleare pe Lună și Marte. Cercetătorii NASA caută în permanență să inoveze, iar de data aceasta agenția americană are planuri mărețe legate de rachete nucleare. Acum, experții vor să creeze un motor de rachetă propulsat de energia nucleară. Astfel, acestea ar fi de două ori mai eficiente decât cele care există deja. Totuși, există și anumite limite: reactoarele sunt dificil de construit și, în același timp, sunt și riscante din cauza faptului că produc deșeuri toxice. În ciuda faptului, NASA crede că va fi nevoită să-și asume asemenea riscuri pentru viitoarele misiuni către Lună și Marte. Rachetele trimise în spațiu de către NASA nu vor decola direct de pe Pământ cu ajutorul propulsiei nucleare. În acest caz, riscurile ar fi mult prea mari. Astfel că, dacă vreun reactor ar exploda în timpul lansării, dezastrul ar putea fi cel puțin la fel de mare ca cel din urma accidentului nuclear de la Cernobîl, scrie Playtech.

UtileFoto: Colaj foto

Pericolul din maşinile de spălat. Acestea ar putea împrăştia bacterii de la o spălare la alta. Maşinile de spălat se pot dovedi mediile optime pentru reproducerea şi răspândirea bacteriilor. Medicii şi asistentele dintr-un spital din Germania au realizat o descoperire surpinzătoare în ceea ce priveşte maşinile de spălat. Mai exact, acestea se pot dovedi medii ideale de înmulţire şi răspândire a bacteriilor. Descoperirea a fost realizată într-un spital din Germania, în cadrul unei secţii de îngrijiri neonatale pe o maşină folosită pentru a spăla rufele pacienţilor internaţi acolo şi ale părinţilor acestora. Testele au arătat că unii dintre bebeluşii internaţi în respectiva secţie erau purtătorii bacteriei Klebsiella oxytoca, deşi nu sufereau de vreo infecţie, conform Descoperă.ro.

Perele, cel mai bun doctor al toamnei. Zemoase şi dulci, perele sunt adevărate comori ale toamnei. Cu un conţinut ridicat de fibre, vitamine, precum şi antioxidanţi de preţ, aceste fructe reuşesc să protejeze organismul, întărind sistemul imunitar. Iată ce alte beneficii îţi aduc, dacă le consumi regulat. Fortifică sistemul imunitar. Datorită conţinutului ridicat de vitamina C, perele fortifică sistemul imunitar, stimulând producţia de celule albe şi întreaga funcţionare a organismului. Este recomandat consumul de pere în special în timpul răcelilor. Au proprietăţi antioxidante. La fel ca majoritatea fructelor, şi perele deţin proprietăţi antioxidante de preţ, ceea ce înseamnă că luptă împotriva efectelor radicalilor liberi din organism, se arată în articolul Click.

Cele mai mari biserici din lume. Unde se găsesc mormântul lui Cristofor Columb și cele mai valoroase picturi murale. Multe biserici de pe mapamond pretind că sunt cele mai mari din lume, totuși, doar construcțiile a căror măsurători au fost confirmate fac parte din topul celor mai mari biserici din lume realizat de World Atlas. Biserica Papală a Sfântului Petru de la Vatican este cea mai mare biserică din lume, având 15.160 de metri pătrați la interior și 21.095 metri pătrați la exterior. Biserica Fecioarei Maria de la Aparecida se află în localitatea braziliană Aparecida, Brazilia, şi este dedicată Fecioarei de Aparecida. Biserică este în prezent cea de-a doua cea mai mare din lume, cu o suprafață de 12.000 metri pătraţi, 173 metri lungime, 168 de metri lățime și 100 de metri înălțime, notează Libertatea.

Infecții și boli de plămâni. Ce pot ascunde transpirațiile nocturne. O mulțime de persoane se plâng că au transpirații nocturne fără să fie prea cald în camera în care dorm. Medicii spun că transpirațiile nocturne care se produc fiindcă în cameră este prea cald, sunt absolut normale. Însă cele care apar atunci când în dormitor este o temperatură optimă pot ascunde boli grave. Creşterea temperaturii corporale este un prim semn de infecţie, spun specialiştii. Respectiv, înseamnă că există viruşi, bacterii sau microbi care se răspandesc în corp şi care te fac să ai temperatură şi să transpiri, relatează Doctorul Zilei.