Dăncilă, despre refuzul lui Iohannis: Poate merge spre penal. O să mă consult cu juriștii - Hotnews Mobile
1 € 4,7788 1 USD 4,3105marţi 21 ian 2020

Dăncilă, despre refuzul lui Iohannis: Poate merge spre penal. O să mă consult cu juriștii

de I.B. Joi, 3 octombrie 2019, 23:14
- a A+
Imagine
Viorica Dăncilă a declarat joi seară, la România TV, că lipsa unei decizii a președintelui Klaus Iohannis cu privire la numirea miniștrilor interimari, deși hotărârea CCR îl obligă, poate merge spre zona penalului. Premierul a precizat că se va consulta cu juriștii pe acest subiect, potrivit Mediafax.

"Eu cred că toate acestea sunt lucruri care pot merge spre penal. O să mă consult cu juriștii. Sunt alegeri prezidențiale. Poate nu o să mai fie imun domnul președinte și atunci va trebui să răspundă. Eu sper să am sprijinul populației și să aducem echilibrul și respectul pentru lege în această țară", a afirmat Viorica Dăncilă, joi seara, la România Tv.Șeful Executivului a adăugat că toată lumea trebuie să fie egală în fața legii și că președintele Klaus Iohannis trebuia să decidă imediat după apariția în Monitorul Oficial a hotărârii CCR de admitere a conflictului juridic Guvern-Președinție.

"Eu spun că în fața legii toți trebuie să fim egali, de la președintele României, până la ultimul cetățean de rând. Normal ar fi fost ca președintele să ia această decizie după ce au apărut pe scurt în Monitorul Oficial aceste precizări. Acolo spune «de îndată». Nu știu ce înseamnă «de îndată» pentru domnul președinte. Am văzut în motivare că au înlocuit «de îndată» cu «imediat». Domnul președinte trebuie să fie un model. Dacă președintele țării nu respectă Constituția, cum putem cere cetățenilor să respecte Constituția?", a conchis Dăncilă.

Curtea Constituțională arată, în motivarea deciziei luate, că există în continuare un conflict juridic de natură constituțională între premierul Viorica Dăncilă și președintele Klaus Iohannis, șeful statului fiind obligat să emită decretul de revocare a ministrului Justiției Ana Birchall.

Totodată, șeful statului trebuie să îi numească interimari pe Niculae Bădălău la Energie, Ioan Deneș la Mediu și Ștefan Radu Oprea la Relația cu Parlamentul, după ieșirea ALDE de la guvernare și demisia miniștrilor partidului condus de Călin Popescu Tăriceanu. Potrivit legii, interimatul la un minister durează 45 de zile.2743 de afisari


Dancila a inceput sa delireze
Rahan5 [utilizator], Vineri, 4 octombrie 2019, 0:52
+16/18
ca Lenin in 1923 cand s-a imbolnavit mintal.
CCR este o Organizatia Politica numita 2/3 de Parlament, si nu are nici o legitimitate sa-i impuna lui Iohannis cum ,,interpreteaza" ei Constitutia.
Iohannis a jurat la Investitura ca o sa respecte Constitutia si nu parerea majoritatii CCR-ului. (CCR-ul nici macar nu a luat o hotarare unanima).
Poporul la Referendumul de Demitere decide daca Iohannis incalca Constitutia, sau ca Dorneanu si prieteniii lui din CCR instiga la Incalcarea Constitutiei.
Si din moment ce Parlamentul nu considera necesara Suspendarea lui Iohannis este de la sine inteles ca Parlamentul considera (in majoritate) ca Dorneanu e cel care instiga de fapt la incalcarea Constituitei si nu ca Iohannis incalca Constitutia.
Decizia CCR
D.M.A.Gogu [utilizator], Vineri, 4 octombrie 2019, 0:29
+14/16
Pe langa afirmatiile prin care obliga presedintele sa fie un simplu semnatar al deciziilor premierului, CCR sustine ca, de indata ce s-a schimbat culoarea politica a guvernului, acesta trebuie sa solicite un vot de incredere din partea parlamentului. Premierul cel vocal acuza presedintele ca nu respecta constitutia, insa uita ca ea insasi se afla in aceasta situatie si chiar a generat intreaga disputa insistand sa conduca un guvern ce nu respecta prevederile constitutiei. Solicita schimbari de ministri intr-un guvern ce nu functioneaza legal. Daca ii convine, e constitutional sa fie ignorate prevederile constitutiei. Sau pentru dansa "de indata" are alta semnificatie decat ceea ce ii cere presedintelui?
inca 8 comentarii comenteaza
Cookie Settings